Završeno takmičenje iz italijanskog jezika

ittt 1

Aktiv profesora italijanskog jezika, u čijem sastavu je šest profesora iz pet barskih osnovnih škola, po peti put je organizovao međuškolsko takmičenje učenika devetih razreda iz ovog jezika.

Domaćin takmičenja, održanog 14. februara 2020, bila je OŠ „Srbija“ iz Starog Bara.

ittt 3

Prvo mjesto osvojila je Helena Krgović iz OŠ „Anto Đedović“ (mentorka Ivana Mrvaljević). Drugo mjesto osvojila je Lara Stojanović iz OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ (mentorka Milica Milošević-Franićević) . Treće mjesto osvojila je Lejla Grbović, učenica OŠ „Anto Đedović“ (mentorka Ivana Mrvaljević).
Test za takmičenje sastavile su profesorice Suzana Perazić iz OŠ ,,Jugoslavija’’ i Jadranka Marković iz OŠ „Srbija“, koje su ujedno bile i ocjenjivači.

ittt 2

Takmičenje su finansijski podržale osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ i „Anto Đedović“, kao i firma Bar Trade i zubna ordinacija T3 Dental, dok je cvjećara ,,Orhideja’’ obezbijedila bukete za pobjednice.

Prikupljena sredstva iskorišćena su za novčane nagrade najuspješnijima na takmičenju i za kupovinu knjiga na italijanskom jeziku. Pored novčanih nagrada i knjiga, najuspješniji učenici dobili su diplome koje je izradio Nikola Stojanović.

Predsjednica Aktiva, profesorica Jadranka Marković, uručila je zahvalnice svima koji su podržali ovogodišnje takmičenje i dodijelila je nagrade pobjednicima.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar