rrreg

Predsjednik Opština Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) šefom kancelarije u Crnoj Gori Jaap Sprey-om i bankarom Radoslavom Ralevićem.

Na sastanku je bilo riječi o planovima za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja, sakupljanja i tretmana otpadnih voda u naselju Dobra Voda i Veliki Pijesak, koji treba da se realizuju u saradnji sa Regionalnim vodovodom, EBRD i Opštinom Bar.

Dogovoreno je da Opština Bar, u narednom periodu, preduzme aktivnosti po pitanju definisanja formalno-pravnog odnosa sa Regionalnim vodovodom, kao i da imenuje radni tim sastavljen od predstavnika Opštine, doo “Vodovod i kanalizacija” Bar i drugih relevantnih subjekata, koji će zajedno sa timom Regionalnog vodovoda i EBRD-om raditi na pripremi i implementaciji projekta.

“Posebno me raduje što je EBRD spremna da podrži ovaj veoma značajan projekat za našu opštinu, kao i to da nam bude partner, ne samo u pružanju finansijske već i svake druge pomoći. Čvrsto vjerujem da će naša saradnja sa EBRD i Regionalnim vodovodom biti jednako uspješna kao i do sada i da će rezultirati implementacijom projekta koji će riješiti višedecenijski problem vodosnabdijevanja u ovom dijelu naše opštine.”- istakao je Raičević

“Iduće sedmice će biti pokrenuta procedura za izbor konsultanta, za čiji rad je Banka obezbijedila donatorska sredstva, koji će u saradnji sa Regionalnim vodovodom, kao i Opštinom Bar, imati zadatak da pripremi idejna rješenja i da pruži svu neophodnu pomoć u pripremi tenderske dokumentacije za izradu glavnih projekata, kao i po pitanju izgradnje komponenti projekta.” -obavijestio je Ralević.
Šef kancelarije EBRD u Crnoj Gori Jaap Sprey se zahvalio na ukazanom povjerenju uvjeren da će se uspješna saradnja sa Opštinom Bar nastaviti, ne samo kada je u pitanju implementacija ovog projekta već i za sve buduće zajedničke aktivnosti na obostrano zadovoljstvo.

Posljednje vijesti

Thumbnail Košarkaši Budućnosti Voli pobijedili su KK  Mornar 99:87 u generalnoj probi pred početak nove...
Više u kategorijama: Sport  Info  More  Art  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo 2020 09

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar