Tri instrumenta donirana Muzičkoj školi

klavirr 1

JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje “ Petar II Petrović – Njegoš” dobila je danas vrijednu donaciju - tri instrumenta : gitaru, flautu i klavinovu , koji su potrebni školi u nastavnom procesu.

Piše : Biljana Dabić

Učenici Muzičke škole “ Petar II Petrović – Njegoš” su ove godine na međunarodnim i takmičenjima u Crnoj Gori osvojili preko 30 nagrada

Predsednik opštine Bar Dušan Raičević izrazio je zahvalnost učenicima Muzičke škole koji vrijedno pohađaju ovu obrazovnu ustanovu i često nas obraduju sjajnim rezultatima na takmičenjima širom Evrope i regiona.
- Opština će podržati vaše uspjehe, kazao je Raičević uručujući instrumente učenicima. Predsednik se zahvalio Organizaciji koja se bavi zaštitom autorskih muzičkih prava (PAM) što je prepoznala Opštinu Bar i Turističku organizaciju Bar kao pouzdane partnere, a plod te saradnje je donacija Muzičkoj školi .

klavirr 2

- U nadi da ćete vi djeco koristiti ove instrumente na najbolji način, da vrijedno radite, vježbate, a rezultati će doći, kazao je Raičević i podsjeio na sjajan koncert učenika Muzičke škole koji je organizovan 25.decembra kao dio programa svečanosti povodom Dana oslobođenja našega grada.
-Čestitam svim profesorima koji posvećeno rade sa našom djecom i zajedno sa njima nižu odlične rezultate, kazao je Raičević.

Direktor Organizacije koja se bavi zaštitom prava autora muzike Vasilije Raičević zahvalio se rukovodstvu Opštine Bar i Turističkoj organizaciji što daju doprinos poštovanju autorskih muzičkih prava.
-Ovdje sam danas ispred Organizaciji koja se bavi zaštitom prava autora muzike i dio svojih sredstava usmjerava za finansiranje projekata koji za cilj imaju afirmaciju nacionalnog muzičkog stvaralaštva, podršku talentovanim učenicima na polju muzičkog obrazovanja i pomoć muzičkim školama na stvaranju što boljih uslova za rad, sve to kroz niz društvenih aktivnosti, kazao je Vasilije Raičević.

Donaciju OMŠ je inicirala Turistička organizacija Bar
Direktor TO Bar Emil Kukalj kaže da je ovo početak dobre saradnje i vjeruje da će saradnja biti nastavljena.
-TO Bar će sigurno poštovati prava autora muzike kao što je to i do sada radila. Organizatori smo brojnih manifestacija na kojima nastupaju muzičke zvijezde. Vjerujem da poštovanjem prava doprinosimo tome da muzička scena bude kvalitetnija i da na pravi način vrijednujemo i valorizujemo sve ono što je plod muzičkog stvaralaštva, kazao je Kukalj i istakao zadovoljstvoo na prilici da se školi uruče instrumenti.

Direktor OMŠ Miro Kruščić zahvalio se predsedniku Opštine Dušanu Raičeviću, direktoru TO Bar Emilu Kukalju, Organizaciji koja se bavi zaštitom prava autora muzike, direktoru PAM Vasiliju Raičević.
-Instrumenti su nam neopodni u nastavnom procesu

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar