areg 1

Danas je na vodoizvorištu „Bolje Sestre” na inicijativu Vladine Agencije za promociju investicija (MIPA), posredstvom Ambasade Republike Kine, boravila dvadesetočlana privredna delegacija kineskog grada Ningbo.

Regionalni vodovod je kineskim privrednicima predstavio „Bolje Sestre”, kao najveći vodozahvat koji je izgrađen na prostoru Mediterana u poslednjih 30 godina, uz prezentovanje razvojnih projekata. Kineski privrednici su posebno iskazali interesovanje o preduslovima za pokretanje biznisa na planu izgradnje fabrike vode i izvoz, ne samo za tržište grada Ningbo, već i za čitav azijski region.

Privredna delegacija grada Ningbo je bila impresionirana raspoloživim kapacitetima Regionalnog vodovoda, uz posebno iskazano interesovanje za zaštitu životne sredine i kvaliteta vode sa izvorišta „Bolje Sestre”. Takođe, iskazali su konkretno interesovanje i za dizajniranje i proizvodnju staklene i PVC ambalaže, istraživanje kineskog tržišta za plasman flaširane vode, uz mogućnost realizacije proizvodnje staklene i PVC ambalaže u prostoru slobodne carinske zone Luke Bar.

areg 2

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić je informisao kineske privrednike da je usvajanje Zakona o javno-privatnom partnerstvu u završnoj fazi, čime će se steći preduslovi za uspostavljanje saradnje Regionalnog vodovoda i potencijalnih partnera iz privatnog sektora u realizaciji razvojnih projekata, kao i istakao da je „Kvalitet vode sa izvorišta „Bolje Sestre” presudan faktor koji garantuje održivu konkurentnost i sa najprestižnijim globalnim brendovima flaširane vode. Osim projekta izvoza vode, kineski partneri su iskazali interesovanje za sardanju sa Regionalnim vodovodom na planu proizvodnje solarne i hidro energije”.

Predsjednik Uprave grada Ningbo Yu Haidong je u ime delegacije izrazio zahvalnost na prijemu i prezentaciji kapaciteta Regionalnog vodovoda i razvojnih projekata kompanije, a na osnovu iskazanog interesovanja članova delegacije, upitio poziv predstavnicima Regionalnog vodovoda da posjete grad Ningbo i dodatno prezentuju razvojne projekte na CEEC EXPO 2020- saopštila je služba za informisanje JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, Budva

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Košarkaši Budućnosti Voli pobijedili su KK  Mornar 99:87 u generalnoj probi pred početak nove...
Više u kategorijama: Sport  Info  More  Art  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo 2020 09

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar