SIDA 1

Tri najveće crnogorske opštine po regionima- Podgorica, Bar i Bijelo Polje prvi su gradovi sa Balkana koji će se pridružiti globalnom pokretu „Fast-track cities“o okončanju epidemije AIDS-a.

Takozvanu Parišku deklaraciju sa predstavnicima Agencije Ujedinjenih Nacija za sidu potpisali su gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i predsjednici barske i bjelopoljske opštine Dušan Raičević i Petar Smolović.

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević ovom prilikom kazao je da se potpisivanjem Deklaracije potvrđuje jasno opredjeljenje da budemo dio razvijenog svijeta i pratimo ono što je već oko 300 gradova u Evropi podržalo kroz inicijativu „Fast-track cities“. Zajednički ćemo se zalagati da na lokalnom nivou prije svega sprovodimo Akcione planove koji za cilj imaju prije svega razmjenu iskustava sa drugim gradovima potpisnicama Pariske deklaracije, da ćemo sprovoditi niz aktivnosti u pravcu edukacije naših najmlađih i da ćemo zajednički ići u pravcu rušenja stigmi I diskriminacije osoba oboljelih od HIV virusa.

SIDA 3

Predstavnik Agencije Ujedinjenih Nacija za sidu, UNAIDS, Dr Konstantin Voytsekhovich, zahvalio se crnogorskim opštinama na inicijativi i posvećenosti potpisivanju Pariske deklaracije. Činjenica da su crnogorski gradovi prvi u regionu potpisali ovu deklaraciju znači, kako tvrdi, kreiranje ambijenta za bolju reakciju, ali i širenje znanja i razmjenu iskustava u ovoj oblasti. „Siguran sam da je odgovor na virus u Crnoj Gori u sigurnim rukama lokalnih vlasti, zajednice i ukupne javnosti“.

SIDA 2

Podsjećamo, na Svjetski dan borbe protiv side 1. decembra 2014, gradonačelnici iz cijelog svijeta okupili su se u Parizu kako bi potpisali deklaraciju o okončanju epidemije side u svojim gradovima. Potpisivanjem Pariske deklaracije gradonačelnici su se obavezali na ubrzanje nastojanja i napora da u svojim gradovima zaustave epidemiju side putem čitavog niza aktivnosti.

 

Posljednje vijesti

Thumbnail U Beograd je doputovalo 232  crnogorskih studenata na dva besplatna leta crnogorske nacionalne...
Više u kategorijama: Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar