Barska djeca za djecu Afrike

aaaa 3

U organizaciji Župe Sutomore pri Kotorskoj biskupiji, održana je donacijska izložba “Djeca za djecu”, na kojoj su prikupljana sredstva za djecu u Africi, preko Ureda za misije.

aaaa 2

Petnaestak dana ranije, djeca iz Sutomora, Brca, Šušanja i Bara su ukrasila po svom nahođenju misijske kućice od gipsa – rad Mladena Perkovića iz Vinkovaca, a na izložbi su ponuđene na prodaju, kao i dvije umjetničke slike – Gorana Ćetkovića i Danijele Stanković Drobnjak.

aaaa 1

Svečanosti su prisustvovali Nadbiskup barski i apostolski administrator Kotorske biskupije Rrok Gjonlleshaj, poglavarka provincije milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova sestra Valerija, a besjedio je kotorski biskup u miru, msgr. Ilija Janjić.

Milosrdne sestre sv. Križa iz Bara pjevanjem su animirale događaj, a u publici su bile i sestre franjevke od Bezgrješnog začeća – Crnogorske provincije, te predstavnici različitih humanitarnih udruženja i NVO, istaknuti pojedinci i volonteri koji djeluju na području barske opštine, pomažući siromašne, volontiraju u radu sa starijima na župama, pomažu u zbrinjavanju životinja, brinu se da okolina bude čistiji i ljepši...

aaaaaa

Kompletan dogadjaj osmislio je Don dr Dejan Turza, upravitelj župe,dok je moderator večeri bila Ana Čakalović.

Izložba je održana u sutomorskom restoranu “Izvor”,koji je bio I dobar domaćin ,pa je svečanost završena na tradicionalni način– bogatom trpezom sa specijalitetima spičanskog kraja koju su pripremili vlasnici restorana “Izvor” porodica Petrović, kojoj je uz zahvalu msgr Ilija Janjić darovao prigodnu sliku, rad umjetnika iz Tanzanije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar