“Susreti pod Starom maslinom” počeli tačno u podne

mirovic 3

Danas je na Mirovici svečano otvoren XXXIII Festival dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu “Susreti pod Starom Maslinom”.

mirovic 1

Festival je svečano otvorila potpredsjednica Opštine Bar, mr Tanja Spičanović, koja je istakla važnost ovog događaja za promociju Bara kao grada otvorene kulture i skladnog zajedništva pripadnika svih vjeroispovijesti. „Trajanje festivala je potvrda vizionarstva onih koji su ga utemeljili, ali i pregalaštva onih koji ga njeguju,koji ga posjećuju i uvijek mu se rado vraćaju“, istakla je potpredsjednica, napominjući da nas Stara maslina okuplja pod svojom raskošnom krošnjom po 33. put, a da pjesnički karavan djece i onih koji nijesu prestali da budu djeca slavi vrijednosti koje ovo sveto drvo vjekovima simbolozuje i čuva.

mirovic 2

“Stara maslina je simbol neprolaznih vrijednosti kao što su solidarnost, dobročinstvo i požrtvovanost, koji predstavljaju krunske motive živjeljenja na ovom području. Vjerujem da će najstarije drvo u ovom dijelu Evrope nastaviti da ujedinjuje mlade i afirmisane umjetnike, čineći ih ponosnim što ispisuju kalendar vječnosti stare masline”, kazala je potpredsjednica Spičanović.

Foto: Sergej Zabijako

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar