Globalna nedelja preduzetništva

ova

Juče je održana prva radionica u osnovnoj školi Meksiko, povodom obeležavanja GEW .

Obeležavanje globalne nedjelje preduzetništva prvi put ove godine JU Srednja ekonomsko - ugostiteljska škola u saradnji sa NVO „Akceleratorom preduzetništva“ otpočinje van svojih prostorija sprovodjenjem besplatnih radionica u Osnovnim školama. Radionice pod nazivom „ Preduzetništvo za osnovce“ biće odradjene u školama Meksiko, Jugoslavija i Blažo Jokov Orlandić u Baru i to 14.15 i 18 novembra.

Pripremljene radionice imaju višestruke benefite jer se osim shvatanja suštine preduzetništva djeca se uče i odgovornosti, upornosti, timskom duhu, planiranju i mnogim drugim korisnim osobinama koje odlikuje odraslu osobu. Djeca kroz koncept igre stiču znanja o poslovnim veštinama i preduzetništvu! Naučno je dokazano da se činjenice naučene kroz igru najduže i najlakše pamte!

Svesni činjenice da se ulaganje u znanje i obrazovanje djece uvijek isplati,a tražeći način da osnovcima obezbedimo praksu kroz koju će steći veštine i neophodno samopouzdanje za život i rad u izazovnom okruženju koje ih čeka,opredelili smo se da održimo zajedo s predmetnim nastavnicima iz osnovnih škola dvočasovno predavanje o preduzetništvu. Osnovci će imati priliku da kroz ove radionice probude inovatore u sebi i da svoje veštine upotrebe ka rešavanju biznis zadataka. Jer kao što kažu“ Logika će vas odvesti od tačke A do B. Mašta će vas odvesti gde god poželite.“

Kroz radionice će ih voditi stručan kadar i to Tijana Brzić msc psiholog, Ajla Mustafalić i Violeta Žudić diplomirani ekonomisti. Moderatori će biti predmetne nastavnice iz Srednje ekonomsko -ugostiteljske škole Nataša Vujadinović i Vesna Vulić.

Najkreativniji i najbolji osnovci će imati priliku da zajedno sa učenicima JU Srednje ekonomsko- ugostiteljske škole prisustvuju predavanjima i radionicama koje se organizuju u školi povodom obeležavanja GEW –a u periodu od 16-18 časova od 14.11 do 20.11. 2019 godine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar