kisssa

Komisija za raspodjelu sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku je donijela Odluku o objavljivanju Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku.

Javni poziv objavljen je na web sajtu opštine Bar www.bar.me i otvoren 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do 28. Decembra.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG- Biro rada Bar, privredna društva i preduzetnici koji su registrovani u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje.

“Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 90.000 eura, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu je 13.500 eura”, kaže predsjednica komisije mr Tanja Spičanović.

Za zainteresovane učesnike u Javnom pozivu biće organizovane besplatne obuke i individualne konsultacije za pripremu biznis plana, koje će se održati u prostorijama “Bisnis start-up centra” u periodu od 25. do 29. novembra i od 2. do 6. decembra ove godine.

Prijavljivanje za pohađanje obuka, kao i za individualne konsultacije, obavlja se putem mail-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., putem telefona br. 069/328-329 ili lično u prostorijama „Bisnis start-up centra“ Bulevar Revolucije bb, poslovni centar- kula A, svakog radnog dana u periodu od 9 do 12 sati. Individualne konsultacije će se održavati tokom trajanja Javnog poziva. Za učesnike čiji biznis planovi budu odobreni biće organizovane specijalističke obuke za sticanje poslovnih vještina i mentorska podrška, o čemu će biti blagovremeno informisani.

Info dan biće održan 27 Novembra u maloj sali Opštine Bar.