Obelježen Dan primirja u Prvom svjetskom ratu

vennec 1

U organizaciji Ambasade Francuske u Crnoj Gori, juče je ceremonijom polaganja vijenaca na komemorativnoj ploči koja je podignuta u spomen na nastradale mornare prilikom razaranja francuskog broda „Dague“, obilježen je 11. novembar, Dan primirja u Prvom svjetskom ratu.

vennec 2

Ceremoniji su prisustvovali ambasadorka Francuske u Crnoj Gori, gđa Kristin Tudik, potpredsjednica Opštine Bar, mr Tanja Spičanović, komandant Mornarice Vojske Crne Gore, g. Vesko Tomanović, kao i predstavnici francuske zajednice u Crnoj Gori.

vennec 3

Ovom prilikom mr Tanja Spičanović je izjavila da je borba za ideale svoje zemlje i žrtvovanje života oduvijek bio čin dostojan poštovanja i divljenja. Tragični događaj razaranja broda „Dague“, ponosa Francuske republike, odjeknuo je širom Evrope i još snažnije povezao Crnu Goru i Francusku republiku, ujedinjujući ih u savezničkim naporima. „Prijateljstvo naših naroda danas je snažan zalog stremljenjima Crne Gore ka zajedničkoj evropskoj budućnosti. Žrtva francuskih mornara ostaje zabilježena kao najveća pomorska tragedija u barskom zalivu i uvijek ćemo joj odavati počast sa posebnom emocijom i poštovanjem“, podsjetila je Spičanović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar