Prihvaćen projekat „Fortitude“

stari grad

U okviru programa Interreg IPA CBC Hrvatska- Bosna i Hercegovina -Crna Gora odobren je projekat „FORTITUDE“, na kom je Opština Bar partner zajedno sa Opštinama Herceg Novi, Karlovac i Gradom Banja Luka uz vodeće partnerstvo „Tvrđave kulture Šibenik“.

Budžet Opštine Bar u okviru ovog projekta je 269.318,34 eura.

Cilj projekta je ojačati i diverzifikovati kulturno – turističku ponudu u prekograničnom području, kao i razviti što kvalitetnije i održivije upravljanje kulturnim dobrima. Kroz ovaj projekat Stari Bar će tokom naredne dvije godine dobiti niz novih sadržaja u unutrašnjosti što uključuje nova tehnološka rješenja u Info pultu, opremanje ljetnje scene, kao i uređenje informativnog centra City Point.

Zahvaljujući novim tehnološkim rješenjima, posjetioci će moći da u 3D animaciji vide kako je Stari Bar izgledao nekada. Uređenje i opremanje unutrašnjosti tvrđave tako će doprinijeti poboljšanju doživljaja posjetilaca, a unutrašnji prostori istovremeno će zadržati svoju multifunkcionalnost. Projektom je predviđen i niz drugih aktivnosti poput jačanja kapaciteta za upravljanje kulturnim dobrima, edukacija za turističke vodiče, pokretanje međunarodne manifestacije „Noć tvrđava“ u saradnji s partnerima, kao i razvoj novih turističkih ruta obilaska tvrđava.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar