Isporuka vode košta

vodoizvor

Prenosimo saopštenje Vik Bar u cjelini.


Osnovna djelatnost DOO „Vodovod i kanalizacija“ Bar je da svim korisnicima naših usluga isporuči dovoljne količine vode i istovremeno obezbijedi uredno odvođenje otpadnih voda.

U ostvarivanju tog cilja svakodnvno se suočavamo sa brojnim problemima čije rješavanje zahtijeva značajna finansijska sredstva. Stoga je za uredno vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda od izuzetnog zanačaja i da svi korisnici naših usluga uredno izmiruju svoje obaveze po osnovu isporučenih količina vode, jer je to jedini prihod ovog privrednog duštva na kojem počiva održivost cjelokupnog sistema.

Neplaćanjem ili izbjegavanjem, na razne načine, plaćanja naknade za te usluge dovodi se u pitanje obavljanje naše osnovne djelatnosti, čime se s jedne strane ugrožava javni interes, a s druge strane dovodi u pitanje i egzistencija zaposlenih u ovom privrednom društvu. Naime, ne mali broj korisnika naših ulsuga rukovodi se iskrivljenom logikom da će u konačnom najbolje proći onaj koji ne bude poštovao propise.

Stoga, radi naplate tih potraživanja svakodnevno preduzimamo sve zakonom raspoložive mjere, jednako prema svakome, bez izuzetaka, uključujući tu i privremeno uskraćivanje dalje isporuke vode, jer samo na taj način možemo obezbijediti sprovođenje u praksi načela jednakosti građana pred zakonom.

Naravno, mjera privremenog uskraćivanja dalje isporuke vode ima u manjem broju slučajeva za posljedicu i da se ti korisnici samoinicijativno ponovo priključuju na javni vodovod, što je posebno karakteristično za jedan broj odmarališta u Sutomoru koja pokazuju neviđenu upornost da vodu sa javnog vodovoda koriste bez plaćanja naknade, ne vodeći u ostvarivanju tog cilja računa o posljedicama.

Stoga i njima i svima sličnima još jednom ukazujemo da ovo privredno društvo neće ni ubuduće posustati u preduzimanju svih zakonskih mjera na naplati svojih potraživanja, ma koje razloge nalazili kao opravdanje, jer samo na taj način možemo obezbijediti naplatu tih potraživanja i jednak odnos prema svim svojim korisnicima u pogledu izmirivanja njihovih obaveza prema ovom privrednom društvu/stoji u saop[tenju koje potpisuje izvršni direktor Vik-a Mladen Đuričić.

Vino i More

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar