Delegacija distrikta Hongkou iz Šangaja u posjeti Baru

spican 1

U Baru je boravila šestočlana delegacija iz Šangaja - Distrikta Hongkou u Narodnoj Republici Kini, sa kojim Opština Bar ima potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji.

Potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanoviće je ugostila delegaciju koju je predvodio g. He Yidun, generalni direktor odjeljenja za rad Ujedinjenog fronta i predsjedavajući prekomorskog Udruženja prijateljstva Šangaja. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Bara i Udruženja privrednika Bara.

Predstavnici Opštine su sa gostima iz Kine razgovarali o mogućnostima za unaprijeđenje već postojeće saradnje između Bara i distrikta Hongkou i velikim potencijalima za saradnju u oblastima turizma, trgovine i poljoprivrede između dva lučka grada.

spican 2

G. He Yidun, predvodnik delegacije Distrikata Honkou naveo je da je kineska delagacija u posjeti Opštini Bar kako bi promovisali razmijenu i učvrstili saradnju i prijateljstvo koje je prije četiri godine krunisano potpisivanjem Sporazuma u Kini. Istakao je da je od 2014-e preko 1,5 milijardi Kineza putovalo u inostranstvo i da je jedna od šansi za razvoj turizma upravo veliko interesovanje kineskih turista za posjete zemljama zapadnog Balkana. U tom smislu je bilo riječi o promociji Bara i Crne Gore kineskim turistima. Kako je kinesko tržište otvoreno za uvoz, Udruženju privrednika Bara su predstavljene mogućnosti povezivanja sa privrednicima iz Šangaja, a kao jedna od tema razgovora je bila i mogućnost razmjene iskustva u oblasti poljoprivrede.

spican 3

Potpresjednica mr Tanja Spičanović je istakla da se upravo ovakvom saradnjom na lokalnom nivou unapređuju tradicionalno dobri odnosi između Crne Gore i Kine i goste upoznala sa osnovnim karakteristikama Bara i njegovim privrednim i turističkim potencijalima.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar