spican 1

U Baru je boravila šestočlana delegacija iz Šangaja - Distrikta Hongkou u Narodnoj Republici Kini, sa kojim Opština Bar ima potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji.

Potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanoviće je ugostila delegaciju koju je predvodio g. He Yidun, generalni direktor odjeljenja za rad Ujedinjenog fronta i predsjedavajući prekomorskog Udruženja prijateljstva Šangaja. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Bara i Udruženja privrednika Bara.

Predstavnici Opštine su sa gostima iz Kine razgovarali o mogućnostima za unaprijeđenje već postojeće saradnje između Bara i distrikta Hongkou i velikim potencijalima za saradnju u oblastima turizma, trgovine i poljoprivrede između dva lučka grada.

spican 2

G. He Yidun, predvodnik delegacije Distrikata Honkou naveo je da je kineska delagacija u posjeti Opštini Bar kako bi promovisali razmijenu i učvrstili saradnju i prijateljstvo koje je prije četiri godine krunisano potpisivanjem Sporazuma u Kini. Istakao je da je od 2014-e preko 1,5 milijardi Kineza putovalo u inostranstvo i da je jedna od šansi za razvoj turizma upravo veliko interesovanje kineskih turista za posjete zemljama zapadnog Balkana. U tom smislu je bilo riječi o promociji Bara i Crne Gore kineskim turistima. Kako je kinesko tržište otvoreno za uvoz, Udruženju privrednika Bara su predstavljene mogućnosti povezivanja sa privrednicima iz Šangaja, a kao jedna od tema razgovora je bila i mogućnost razmjene iskustva u oblasti poljoprivrede.

spican 3

Potpresjednica mr Tanja Spičanović je istakla da se upravo ovakvom saradnjom na lokalnom nivou unapređuju tradicionalno dobri odnosi između Crne Gore i Kine i goste upoznala sa osnovnim karakteristikama Bara i njegovim privrednim i turističkim potencijalima.

Posljednje vijesti

Thumbnail Policijski službenik M.L. (41) koji je zadobio povrede od vatrenog oružja je preminuo u...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar