Anketa turista na teritoriji Opštine Bar

 

klinke

Po metodologiji poznatih TOMAS istraživanja, koju je Institut za turizam Hrvatske prilagodio realnim potrebama na tržištu regije,TO Bar je izvršila istraživanje za mjesec jul.


Podaci govore da tokom jula Bar posjećuju uglavnom turisti mlađe starosne dobi.

Kada je u pitanju vrsta smještaja, uglavnom su izabrali privatni smještaj.

Kada je u pitanju potrošnja, ona tokom jula po osobi po putovanju iznosi ukupno 344,2 eura. Najveći dio potrošnje se odnosi na smještaj (91,6 eura), troškove prevoza u dolasku i povratku (67,5 eura), troškove za hranu i piće u ugostiteljskim objektima (58,5 eura). Troškovi za hranu, piće i duvan u trgovinama su iznosili 35,7 eura.

Turisti su u Baru uglavnom zadovoljni turističkom ponudom. Ponudu su ocijenjivali od 1 (odlično) do 5 (vrlo loše). Od elemenata sa kojima su posebno zadovoljni izdvajaju se ljubaznost osoblja u smještajnom objektu (1,22), kvalitet hrane u smještajnom objektu (1,23), komfor smještaja (1,29), kvalitet usluga u smještajnom objektu (1,30), gostoljubivost lokalnog stanovništva (1,30), ljepota prirode i kraja (1,31), lična sigurnost (1,43), slikovitost i uređenost mjesta (1,44) i dr. Nešto slabije je ocijenjena opremljenost puteva (2,11), organizacija saobraćaja (2,08), ponuda za djecu (2,07), mogućnosti za kupovinu (2,04), međutim i kod ovih elemenata veći je broj onih koji su zadovoljni ponudom od onih koji to nisu. 

 https://infogram.com/stavovi-i-potrosnja-turista-u-baru-jul-2019-1hkv2nqlwndn2x3?fbclid=IwAR1gHfT6Uhq4U-PPAhgyjTQ69Cl8piNMmm8CnqDjMUXCj3xVhbr6ko9wEak

 

dug tob

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar