Predstava „Balava“ odigrana na sceni u Starom Baru

St.Bar 2

Na sceni u Starom Baru sinoć odigrana predstava "Balava", kooprodukcijsko ostvarenje „Beo Art“-a i „Hartefakt“ fonda.

Uloge u ovom komadu, čiju režiju potpisuje Andrej Nosoov, tumače: Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Jovana Belović i Isidora Simijonović.

„Balava“ je drama koja prati četiri ženska lika: Balavu, njenu sestru Malu i njihove Mamu i Tetku, u periodu Balavinog sazrevanja i odlaska od kuće. Kroz mučan odnos, njih četiri pokušavaju da se izbore jedna sa drugom, i same za sebe, uljuljkane u toksičnu svakodnevicu porodice na koju su navikle, nesvesne da su se stvari otele kontroli i da će njihov balon konačno pući. Balava je komad koji preispituje iskonske porodične i međuljudske odnose i njihov uticaj i značaj na svakodnevni život, težinu društvenih normi koje konstruišu našu realnost, te kakve posledice porodica ima po čoveka.

Dunja Matić je napisala dramu o svima nama, pišući o sebi, i kada to nije direktno ona, niti direktno mi. Njena poetika možda asocira na mnoge savremene pisce, ali najveća snaga njene literature je u jednostavnom, a poetskom, odlučnom, a nežnom, ekonomičnom, a bogatom, ciničnom, ali ranjivom poetskom jeziku. Dunja ne slika te pasivne i apatične mlade ljude, naprotiv, Balava se ne plaši ili ju je barem stid da se plaši, i baš time vraća mladost i snagu na našu scenu.

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar