Osveštana nova crkva na Ribnjaku

ribnnjak 1

Juče je na Ribnjaku osveštana nova crkva apostola Petra i Pavla sagradjena u manastirskom kompleksu Ribnjak.

Svetu liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, uz sasluženje mitropolita mihalovsko-košickog Pravoslavne crkve Slovačke i čeških zemalja Georgija i umirovljenog mitropolita tverskog Ruske pravoslavne crkve Viktora, i nekoliko episkopa .

ribnnjak 2

U toku osveštanja, u prijesto hrama ugrađena je čestica moštiju mučenika sinaitskih, a mitropolit Amfilohije je u čin igumana proizveo nastojatelja manastira Ribnjak jeromonaha Prokopija.

ribnnjak 3

Ovim osveštanjem obilježava 800-ta godišnjica osnivanja samostalne crkve Žičke arhiepiskopije – Pećke patrijaršije-kazao je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ,I dodao:

“Ona je rodila i Zetsku episkopiju, Mitropoliju zetsku, Mitropoliju današnju crnogorsko-primorsku. I ona svojim istorijskim tokom svjedoči živo apostolsko predanje na ovim prostorima, bez prekida”, kazao je on, dodajući da to posebno naglašava zbog toga što danas u Crnoj Gori postoji tendencija ljudi koji ne znaju ni šta je Crkva, niti vjeruju u Boga, niti su kršteni da stvaraju svoje “crkve”,te da svetinja manastira Ribnjak, čiji su korijeni stari više od dvanaest vjekova, svjedoči nepokolebljivost vjere Hristove, Crkve Božje na ovim prostorima”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar