barjak

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Skupštine opštine Bar Mićo Orlandić uputili su čestitke povodom Dana državnosti, 13. jula.

Uvažene sugrađanke i sugrađani,

Želim da Vam u ime Opštine Bar i u svoje ime uputim iskrene čestitke povodom obilježavanja 13. Jula – Dana državnosti, datuma koji je duboko urezan u savremenu crnogorsku istoriju i na kojem danas počiva nezavisna Crna Gora.
Ovaj važan datum koji povezuje dva najvažnija istorijska događaja, pred kraj XIX i polovinom XX vijeka, nas podsjeća da je borba za slobodu i borba utemeljena na antifašističkim vrijednostima univerzalni princip koga su bili svijesni i naši slavni preci na Virpazaru kada su svojim junaštvom i otporom okupatoru zapalili iskru slobodarske ideje koju su mnogi kasnije slijedili.
Na bazi ovakvih istorijskih događaja, u slavu našim precima i dobrobiti budućim genaracijama, naša je obaveza da jačamo zajedništvo i međuetnički sklad i da zajednički radimo na ostvarenju strateških ciljeva i na unaprijeđenju uslova života svih naših sugrađana.
Još jednaput upućujem iskrene čestitke u želji da praznike provedete u zdravlju, sreći i porodičnoj radosti koju ovakvi praznici donose.
Neka je vječna Crna Gora!
PREDSJEDNIK OPŠTINE BAR, Dušan Raičević

Građanima Crne Gore

Svim građanima Bara i Crne Gore, u ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom 13. jula - Dana ustanka crnogorskog naroda i Dana državnosti.
Čestitajući Vam praznik, pozivam Vas da svi zajedno ujedinjeni gradimo modernu Crnu Goru na temeljima antifašističkih vrijednosti, građanskog, multikulturalnog i multikonfesionalnog zajedništva, kao našeg najvećeg bogatstva.
PREDSJEDNIK SO, Mićo Orlandić s.r.