ul steta 1

Olujno nevrijeme za 15 minuta napravilo je ogromnu materijalnu štetu u susjednoj ulcinjskoj opštini, a sreća je da niko nije povrijeđen.

Jedna porodica na Adi Bojani bila je odsječena od svijeta satima. Materijalna šteta se tek procjenjuje, a samo vlasnik Luna parka u noći između utorka i srijede izgubio je oko 200.000 evra

Piše: Biljana Dabić

Nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo ulcinjsku rivijeru i zaleđe u noći između utorka i srijde, dan kasnije sumiraju se materijalne štete koje se prema grubim procenama mjere stotinama hiljada evra. Sreća da u ovoj nepogodi koja je trajala petnaestak minuta nije bilo povrijeđenih iako je jedna porodica satima ostala odsječena u montažnoj kući na Adi Bojani jer su prilazne puteve blokirala oborena stabla koja je iščupao vjetar.

ul steta 3
Od načelnika Službe zaštite i spasavanja Ulcinj Saubiha Mehmetija saznajemo da su porušena stabla uništila preko 50 automobila u ulcinjskom kraju. Olujni vjetar odnosio je krovne konstrukcije sa ugostiteljskih i stambenih objekata, a plažni mobilijar na Velikoj plaži dugačkoj oko 13 kilometara je u potpunosti uništen.

ul steta 5
Vlasnik Luna parka za jednu noć izgubio oko 200.000 evra koliko vrijedi oprema koju je uništilo nevrijeme u kratkom roku
Samo kod dva zakupca plaža na Velikoj plaži uništeo je oko 1.000 ležaljki.

ul steta 6
Prema našim saznanjima od zakupaca plaža, dvije drvene ležaljke i suncibran koštaju oko 75 evra.
Zakupcima ulcinjskih plaža treba desetak dana da Veliku plažu privedu namjeni i opreme novim plažnim mobilijarom.

ul steta 4
U naseljima Liman, Pinješ, Đernama i Meterizi jak vetar je nosio crijepove sa kuća, lomio drveća, čak i stoljetna stabla masline. Vjetar je polomio i konstrukcije za bilborde.
-Od ponoći naše ekipe su na terenu. Uspjeli smo da uklonimo stabla koja su blokirala glavne puteve koji su sada prohodni. Šteta je zaista ogromna. Jedino što je za utjehu jeste da niko nije povrijeđen, kazao je načelnik Mehmeti

ul steta 2
Pripadnici Službe zaštite i spašavanja u srijedu ujutro su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala.
-Radi se na čišćenju sekundarnih putnih dionica koje su blokirane oborenim stablima, naveo je Mehmeti

Konačna šteta tek će se utvrditi narednih dana

foto: FB & čitaoci

.

Posljednje vijesti

Thumbnail Učenici  Srednje ekonomsle škole   učestvovali su na radionici „Coca-Cola podrška mladima“ koja se...
Više u kategorijama: Info  Obale  Sport  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar