Radno angažovanje šest crnogorskih policijskih službenika u Hrvatskoj

policcej

Šest službenika Uprave policije – tri iz uniformisanog i tri iz sastava kriminalističke policije će od 01. jula do 01. septembra 2019. godine, u smjenama od po 20 dana, biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj, dok će takođe u istom periodu na našem primorju radno boraviti policajci iz Republike Hrvatske.

Crnogorska policija u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje i ove turističke sezone će ugostiti policijske službenike iz Italije, Srbije, Hrvatske, Albanije, Sjeverne Makedonije a ove godine po prvi put i kolege iz Rumunije. Oni će tokom ljeta biti radno angažovani na crnogorskom primorju i sa službenicima crnogorske policije. Radno angažovanje policijskih službenika iz ovih šest zemalja na našem primorju vrši se shodno protokolima o saradnji između policija tokom ljetnje turističke sezone.

Dosadašnja praksa i iskustva koja se tiču saradnje policija i razmjene policijskih službenika ovih država u toku turističke sezone dali su jako dobre rezultate kako u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela tako i u razvoju i jačanju inače kvalitetnih odnosa partnerskih policijskih službi-saopštio je medijima tim za odnose sa javnošću Uprave policije.

urban radio

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar