pol

Barska policija je tokom kontrole kod dva bezbjedonosno interesantna lica, S.B. i N. S. iz Kotora, pronašla i oduzela uređaje za video snimanje i skladištenje snimaka, oduzeto im je i vozilo koje je sa pomenutim uređajima poslato na vještačenje.

Slede vještačenja oduzetog materijala i stvari, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija za sada ne otkriva koga su dvojica Kotorana, bliski škaljarskom klanu, pratili u Baru.

Policija je, u cilju spriječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih djela protiv života i tijela, izvršila kontrolu lica iz Kotora i od istih oduzeli dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima.

Nakon toga pribavljena je naredba od nadležnog suda na osnovu koje je izvršen pretres vozila koje su koristila ova lica a u čijem je prtljažniku pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka, dok je daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila.

Navedeno vozilo kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi vještačenja, dok je o predmetnom događaju obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja.

B.D.

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar