U automobilu pronadjena oprema za praćenje i video snimanja

pol

Barska policija je tokom kontrole kod dva bezbjedonosno interesantna lica, S.B. i N. S. iz Kotora, pronašla i oduzela uređaje za video snimanje i skladištenje snimaka, oduzeto im je i vozilo koje je sa pomenutim uređajima poslato na vještačenje.

Slede vještačenja oduzetog materijala i stvari, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija za sada ne otkriva koga su dvojica Kotorana, bliski škaljarskom klanu, pratili u Baru.

Policija je, u cilju spriječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih djela protiv života i tijela, izvršila kontrolu lica iz Kotora i od istih oduzeli dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima.

Nakon toga pribavljena je naredba od nadležnog suda na osnovu koje je izvršen pretres vozila koje su koristila ova lica a u čijem je prtljažniku pronađen tzv. štek u kojem se nalazio elektronski uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom koji je povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka, dok je daljim pregledom ustanovljeno da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila.

Navedeno vozilo kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi vještačenja, dok je o predmetnom događaju obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja.

B.D.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar