cempresari

U subotu, 11. maja, članovi organizacije KOD su, uz pomoć građana Bara koji su podržali Građansku inicijativu, posadili 16 sadnica, od čega 12 sadnica hrasta crnike, 3 breze i 1 oleander.

Sadnji je prisustvovalo oko tridesetak ljudi, među kojima je bilo dosta djece. Upravo su najmlađi bili i najveseliji, oni su uz pomoć svojih roditelja, i ostalih prisutnih, spustili sadnice u zemlju. Bilo je zanimljivo slušati njihove razgovore o tome kako se drveće sadi i „ruši“, te je prisutnima bilo veoma jasno da oni itekako razumiju važnost prirode i osjećaju povezanost sa njom.
Okupljeni „čempresari“ i članovi org. KOD, su poslije sadnje obišli dvorište Gimnazije, koje još uvijek čeka sanaciju. Predstavnici GI su istakli da rade na predlogu projekta prema kome bi se dvorište i park mogli vratiti u zadovoljavajuće stanje. Oni su poručili da neće odustati dok se ne zasade obećani čempresi, i dok se ovaj prostor u potpunosti ne vrati građanima. „U Baru, drvo sada predstavlja simbol otpora.“, rekla je jedna od predstavnica GI.

Baneb dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar