cempresari

U subotu, 11. maja, članovi organizacije KOD su, uz pomoć građana Bara koji su podržali Građansku inicijativu, posadili 16 sadnica, od čega 12 sadnica hrasta crnike, 3 breze i 1 oleander.

Sadnji je prisustvovalo oko tridesetak ljudi, među kojima je bilo dosta djece. Upravo su najmlađi bili i najveseliji, oni su uz pomoć svojih roditelja, i ostalih prisutnih, spustili sadnice u zemlju. Bilo je zanimljivo slušati njihove razgovore o tome kako se drveće sadi i „ruši“, te je prisutnima bilo veoma jasno da oni itekako razumiju važnost prirode i osjećaju povezanost sa njom.
Okupljeni „čempresari“ i članovi org. KOD, su poslije sadnje obišli dvorište Gimnazije, koje još uvijek čeka sanaciju. Predstavnici GI su istakli da rade na predlogu projekta prema kome bi se dvorište i park mogli vratiti u zadovoljavajuće stanje. Oni su poručili da neće odustati dok se ne zasade obećani čempresi, i dok se ovaj prostor u potpunosti ne vrati građanima. „U Baru, drvo sada predstavlja simbol otpora.“, rekla je jedna od predstavnica GI.

Baneb dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail U Domu zdravlja Bar u toku je niz aktivnosti koje nakon rješavanja infrastrukturnih problema,...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar