Organizacija KOD u akciji sadnje u Baru

cempresari

U subotu, 11. maja, članovi organizacije KOD su, uz pomoć građana Bara koji su podržali Građansku inicijativu, posadili 16 sadnica, od čega 12 sadnica hrasta crnike, 3 breze i 1 oleander.

Sadnji je prisustvovalo oko tridesetak ljudi, među kojima je bilo dosta djece. Upravo su najmlađi bili i najveseliji, oni su uz pomoć svojih roditelja, i ostalih prisutnih, spustili sadnice u zemlju. Bilo je zanimljivo slušati njihove razgovore o tome kako se drveće sadi i „ruši“, te je prisutnima bilo veoma jasno da oni itekako razumiju važnost prirode i osjećaju povezanost sa njom.
Okupljeni „čempresari“ i članovi org. KOD, su poslije sadnje obišli dvorište Gimnazije, koje još uvijek čeka sanaciju. Predstavnici GI su istakli da rade na predlogu projekta prema kome bi se dvorište i park mogli vratiti u zadovoljavajuće stanje. Oni su poručili da neće odustati dok se ne zasade obećani čempresi, i dok se ovaj prostor u potpunosti ne vrati građanima. „U Baru, drvo sada predstavlja simbol otpora.“, rekla je jedna od predstavnica GI.

Baneb dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar