cempresari

U subotu, 11. maja, članovi organizacije KOD su, uz pomoć građana Bara koji su podržali Građansku inicijativu, posadili 16 sadnica, od čega 12 sadnica hrasta crnike, 3 breze i 1 oleander.

Sadnji je prisustvovalo oko tridesetak ljudi, među kojima je bilo dosta djece. Upravo su najmlađi bili i najveseliji, oni su uz pomoć svojih roditelja, i ostalih prisutnih, spustili sadnice u zemlju. Bilo je zanimljivo slušati njihove razgovore o tome kako se drveće sadi i „ruši“, te je prisutnima bilo veoma jasno da oni itekako razumiju važnost prirode i osjećaju povezanost sa njom.
Okupljeni „čempresari“ i članovi org. KOD, su poslije sadnje obišli dvorište Gimnazije, koje još uvijek čeka sanaciju. Predstavnici GI su istakli da rade na predlogu projekta prema kome bi se dvorište i park mogli vratiti u zadovoljavajuće stanje. Oni su poručili da neće odustati dok se ne zasade obećani čempresi, i dok se ovaj prostor u potpunosti ne vrati građanima. „U Baru, drvo sada predstavlja simbol otpora.“, rekla je jedna od predstavnica GI.

Baneb dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail "Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar