kurgass 1

Dvanaesta „UPSHIFT” radionica je ovog vikenda održana u Hotelu Park u Bijeloj, u organizaciji Laboratorije inovacija za mlade “Kreaktivator”, koja predstavlja zajednički projekat UNICEF-a, Vlade Crne Gore I Digitalizuj.Me, finansiran od strane ING fonda.

Od 168 prijavljenih ekipa, samo 9 je odabrano da učestvuje na radionici. Srednjoškolaci iz različitih crnogorskih gradova su ova 3 dana vrijedno radili na pronalaženju rješenja za probleme koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici, pomoću raznih kreativnih metoda kroz koje su ih vodili njihovi mentori. Radionica, kao program u cjelosti, je imala za cilj da nauči učesnike timskom radu, organizaciji, budžetiranju, javnom govorenju, kreativnosti i odgovornosti.

kurgass 2
Ekipa koju su činili izviđači SICG-a, sastojala iz pet članova. Jasmin Škrijelj, Mihailo Hajdukovic i Maida Kurgaš iz Bara (I.O. 24. Novembar) Nikola Spaić iz Nikšića I Balša Božović iz Podgorice su uspjeli da, zajedno sa još četiri ekipe ,obezbijede sredstva u iznosu od 2000 eura za realizaciju osmišljenog projekta. Njihov projekat jeste rješenje nelegalnog odlaganja otpada u Sutomoru pod nazivom “Osvijesti.me”.

Projekat za prvobitni cilj ima podizanje svijesti građana o štetnim uticajima nelegalnog odlaganja smeća i divljih deponija kako za nas, tako i za planetu a onda i prelazak na konkretnu akciju čišćenja i kasnije, očuvanja očišćenog. Trenutni cilj jeste uklanjanje otpada sa lokacija u Sutomoru a kasnije je u planu da se ovaj princip rada sprovodi i u ostalim djelovima opštine Bar, kao i u cijeloj Crnoj Gori.

AD Marina Logo 1

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas po podne nesvakidašnji dogadjaj za Barane.
Više u kategorijama: More  Art  More  Info  More  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar