Uplaćena sredstva za projekte NVO u Baru

zg opstine

U skladu sa Odlukom o raspodjeli sredstava za projekte i programe nevladinih organizacija za 2019. godinu, Opština Bar je izvršila uplatu svim NVO kojima su odobrena sredstava u ukupnom iznosu od 68.400,00€.

Finansijska podrška pružena je za projekte i program iz tri prioritetne oblasti:1.nauka,umjetnost,kultura,tehnička kultura; 2.zaštita životne sredine, poljoprivreda i ruralni razvoj, održivi razvoj, zaštita potrošača i 3. obezbjeđivanje socijalne i zdravstvene zaštite, smanjenje siromaštva, zaštita lica sa invaliditetom, društvena briga o djeci i mladima, pomoć starijim licima.

Podsjećamo, sredstva su dodijeljena za 15 projekata nevladinih organizacija, prema Rang listi sačinjenoj shodno ocjenama Komisije,kao i za 9 programa nevladinih organizacija koje za Opštinu Bar imaju poseban status zbog njihovog značaja i dostignutog dometa i kontinuiteta u radu.
U prvoj kategoriji podržani su sledeći projekti: „Ja ne volim da sam sam“-NVO „Osmijeh“, „Podvodni park Ratac“ - NVO „Mediteranski centar za ekološki monitoring“, „Vodič za poznavanje maslinovog ulja“-NVO „Društvo maslinara Bar“, „International Oldtimer Meeting Bar 2019“- NVO „Udruženje ljubitelja starovremenskih vozila“, „Prevencija gojaznosti u osnovnim školama“ -NVO „Centar za ekologiju i afirmaciju zdravlja-CEAZ“, „Slikaj.Me“-NVO „Centar za održivi razvoj“, „Izviđači-volonteri u zajednici“-NVO Izviđački odred „24.Novembar“, „Baranka“ -NVO „Kalafatska radionica Bokovac“, „Garbage out“ -NVO „Signum Bar“, „Maritimna baština-restauracija kutera za veslanje“-NVO „Mediteranski centar fotografije Bar“, Multimedijalna izložba „Pop rock muzika u Baru”-NVO „Mediteran Multumedia Bar“, „Ogledalo naše budućnosti“ - NVO Kreativna radionica „Male ruke”, „Bar i kreativno stvaralaštvo“ -NVO „Klaster turizma i kreativne industrije Bara“, Međunarodni festival mažoretki „Bar 2019“-NVO „Barske mažoretke“ i „SOS za Skadarsko jezero“ -NVO „SOS za planetu“.

U drugoj kategoriji sredstva su dodijeljena sledećim NVO: Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj, Organizacija civilnih invalida rata za Bar i Ulcinj, Udruženje paraplegičara Bar, Organizacija gluvih i nagluvih, Adria, Društva dobrovoljnih davalaca krvi Luke Bar i Željeznice, Društvo roditelja djece sa posebnim potrebama i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti „Plavi krug” Bar.

Sredstva su dodijeljena shodno učešću na Javnom konkursu koji je bio otvoren u periodu od 16.01. do 15.02.2019.godine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar