jedrennjak

Količina pronadjenog kokaina ,po nezvaničnim podacima na crnom tržištu vrijedi oko pet miliona eura.

Da potsjetimo,na školskom vojnom brodu “Jadran” pred sam polazak na krstarenje pronađeno oko 50 kilograma kokaina.

Saznajemo da zbog sumnje da iza pokušaja krijumčarenja kokaina najpoznatijim brodom Mornarice VCG stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupa, istragu je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

 

Prije dan- dva na sajtu Vojska. me najavljeno je :

Školski brod „Jadran“ Mornarice Vojske Crne Gore pod zapovjedništvom kapetana korvete Zorana Ivanovskog kreće sjutra u 11 h, sa tivatskih Pina na petnaestodnevnu plovidbu na ruti Tivat - Istanbul - Pirej.

Plovidba je organizovana u cilju praktične obuke 42 studenta Pomorskog fakulteta u Kotoru sa nautičkog, brodo-mašinskog i smjera pomorske nauke. Riječ je o studentima druge i treće godine koji će se u pratnji četiri profesora obučavati u brodskim vještinama i vršiti pomorsku službu pod nadzorom pripadnika Vojske Crne Gore i posade broda.

„Jadran“ će do Istanbula ploviti četiri dana, koliko će se potom i zadržati u istanbulskoj luci, nakon čega isplovljava za Pirej u kojem će, nakon dvodnevne plovidbe, boraviti tri dana. Studenti i posada broda obići će niz kulturno-istorijskih spomenika i upoznati se sa bogatom pomorskom prošlošću ova dva grada i njihovim značajem u svjetskom pomorskom biznisu.

Sa „Jadrana“ će, tokom prolaska kroz Medovski zaliv u Albaniji, biti bačen vijenac u more, u znak sjećanja na veliko stradanje crnogorskih dobrovoljaca iz Amerike, a koji su izgubili život u potonuću italijanskog broda „Brindizi“, 1916. godine.

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar