jedrennjak

Količina pronadjenog kokaina ,po nezvaničnim podacima na crnom tržištu vrijedi oko pet miliona eura.

Da potsjetimo,na školskom vojnom brodu “Jadran” pred sam polazak na krstarenje pronađeno oko 50 kilograma kokaina.

Saznajemo da zbog sumnje da iza pokušaja krijumčarenja kokaina najpoznatijim brodom Mornarice VCG stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupa, istragu je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

 

Prije dan- dva na sajtu Vojska. me najavljeno je :

Školski brod „Jadran“ Mornarice Vojske Crne Gore pod zapovjedništvom kapetana korvete Zorana Ivanovskog kreće sjutra u 11 h, sa tivatskih Pina na petnaestodnevnu plovidbu na ruti Tivat - Istanbul - Pirej.

Plovidba je organizovana u cilju praktične obuke 42 studenta Pomorskog fakulteta u Kotoru sa nautičkog, brodo-mašinskog i smjera pomorske nauke. Riječ je o studentima druge i treće godine koji će se u pratnji četiri profesora obučavati u brodskim vještinama i vršiti pomorsku službu pod nadzorom pripadnika Vojske Crne Gore i posade broda.

„Jadran“ će do Istanbula ploviti četiri dana, koliko će se potom i zadržati u istanbulskoj luci, nakon čega isplovljava za Pirej u kojem će, nakon dvodnevne plovidbe, boraviti tri dana. Studenti i posada broda obići će niz kulturno-istorijskih spomenika i upoznati se sa bogatom pomorskom prošlošću ova dva grada i njihovim značajem u svjetskom pomorskom biznisu.

Sa „Jadrana“ će, tokom prolaska kroz Medovski zaliv u Albaniji, biti bačen vijenac u more, u znak sjećanja na veliko stradanje crnogorskih dobrovoljaca iz Amerike, a koji su izgubili život u potonuću italijanskog broda „Brindizi“, 1916. godine.

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas po podne nesvakidašnji dogadjaj za Barane.
Više u kategorijama: More  Art  More  Info  More  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar