Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa britanskom ambasadorkom Nj.E. Alison Kemp

gb amabasda 1

Predsjednik Raičević je upoznao ambasadorku sa izazovima i planiranim aktivnostima lokalne uprave po pitanju ljetnje turističke sezone, kao i sa aktuelnim i budućim projektima u Baru.

Ambasadorka Kemp se zahvalila na prijemu istakavši da u Baru ima mnogo, prije svega, turističkih potencijala koje treba što prije i bolje iskoristiti i valorizovati.

Prilikom posjete, bilo riječi o zaštiti i unaprijeđenju životne sredine, čemu će lokalna uprava u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju. U tom pravcu, razmatrana je mogućnost zajedničke saradnje sa ciljem jačanja svijesti građana o potrebi i značaju zaštite okoline i propisnog odlaganja otpada.

gb amabasda 2

Tim povodom ambasadorka je izrazila spremnost da prenese iskustva kako se u Velikoj Britaniji sprovodi program da se do 2050. godine iz upotrebe isključi plastična ambalaža.

Takođe, zajednički je konstatovano da je potrebno jačati saradnju i u oblasti kruzing turizma, posebno imajući u vidu činjenicu da je upravo dolascima brodova jedne britanske kompanije, Bar postao prepoznat kao jedna od važnih kruzing destinacija.

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar