amasad m k

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević se danas sastao sa novoizabranim ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori NJ.E. Mihajlom Trpkoskim, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Bar.

Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, bilo je riječi i o mogućnostima za uspostavljanjem različitih oblika saradnje na polju kulture, turizma, ali i ostalih oblasti od zajedničkog interesa.

Predsjednik Raičević upoznao je ambasadora sa osnovnim karakteristikama Bara, prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim nasljeđem, razvojnim potencijalima grada, kao i mogućnostima i planovima za unaprijeđenje turističke ponude. Takođe je naglasio da su posebno važne istorijske i kulturne veze koje vežu grad Bar sa Republikom Sjevernom Makedonijom.

Prijateljstvo Republike Sjeverne Makedonije i grada Bara dodatno je ojačano, kako je kazao Raičević potpisivanjem trojnog Memoranduma o saradnji između Resena (Republika Sjeverna Makedonija), Elbasana (Republika Albanija) i Bara, gradova koji baštine, tradiciju i kulturu i njeguju kult Svetog Vladimira, uz saradnju sa Udruženjem Crnogoraca u Makedoniji.

Predsjednik Raičević je iskoristio priliku da ambasadoru uputi čestitku povodom potpisivanja i ratifikovanja Prespanskog sporazuma između Grčke i Republike Sjeverne Makedonije ističući da će ovaj sporazum doprinijeti sveukupnom napretku i prosperitetu dvije države, ali i regiona uopšte.
Ambasador Republike Sjeverne Makedonije NJ.E. Trpkoski zahvalio se predsjedniku Opštine Bar na srdačnom prijemu i istakao da je ovo jedna u nizu posjeta crnogorskim opštinama, tokom kojih se upoznaje sa njihovim karakteristikama i naglasio da će, tokom svog mandata raditi na jačanju i do sada veoma uspješne saradnje između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije.Posebno je iznio zadovoljstvo dobrom saradnjom između Opštine Bar i Resena, ističući da će se u narednom periodu ta saradnja poboljšavati, a posebno po pitanju njegovanja kulta Svetog Vladimira

Posljednje vijesti

Thumbnail Kada profesor kulinarstva Dejan Aleksić sa učenicima Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara ode...
Više u kategorijama: Obale  Info  Obale  Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar