Sa lakoćom osvajaju medalje i na internacionalnim takmičenjima

Tak Alb

Više i nije iznenađenje, kada profesor Dejan Aleksić i njegovi učenici učestvuju na takmičenjima iz gastronomije medalje su zagarantovane i u najjačim konkurencijama.


Tako je bilo i na internacionalnom takmičenju koje je nedavno održano u Tirani. Na takmičenju je učestvovalo oko 100 takmičara iz Italije,Izraela,Hrvatske,Makedonije,Palestine, Crna Gora, Albanije...
Čast da predstavljaju zvanično Crnu Goru imali su profesor Dejan Aleksic kao sudija i mentor, i učenik Lazar Dašić iz Srednje ekonomsko ugostiteljske škole Bar.

-Na internacionalnom dvodnevnom takmičenju u Tirani bilo je oko 100 takmičara, juniori i seniori. U kategoriji juniora Lazar Dašić je osvojio srebrnu medalju za pripremu nacionalnog jela Heljdopita sa Durmitora u konkurenciji preko 40 juniora.Kao mentor sam jako zadovoljan,jer je konkurencija bila izuzetno jaka što potvrđuje broj učesnika, kaže Aleksić koji se takođe, u Bar vratio sa medaljom.

Aleksic i Dasic u Tirani

Prof. Aleksić je i bio sudija u klasi seniora na takmičenju u Tirani i od organizatora je dobio zlatnu medalju...

-Kao jedini predstavnici Crne Gore na ovom takmičenju predstavili smo svoju zemlju u pravom svijetlu i ovom prilikom se zahvaljujem albanskoj asocijaciji na pozivu i ukazanom povjerenju da budem jedan od sudija, kaže Aleksić dodajući “Moram istaći da je podrška takmičenju bio je i Vuko Mitrović predsjednik Asocijacije udruženja šefova kuhinja Crne Gore”

Učenik Lazar Dašić kaže da je profesor Aleksić vjerovao u njega.
Profesor Aleksić je zaslužan za moj uspjeh u kuvarstvu.Čovjek koji je jedini uvidio šta ja to sve mogu i ukazao mi na to.Čovjek koji je prepoznat kao veliki stručnjak u cijelom svijetu od svih Gastro asocijacija i organizacija, kaže Dašić

B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar