Delegacija Nacionalne francuske mornarice na prijemu kod gradonačelnika Raičevića

mor

Povodom uplovljavanja minolovca Capricorne Nacionalne francuske mornarice danas je Opštinu Bar posjetila delegacija koju je predvodio kapetan fregate Vincent Magnan, kao i otpravnik poslova Francuske ambasade Laurent Goncalves, asistent vojnog atašea pri Francuskoj ambasadi Yann Maillard, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Mornarice Vojske Crne Gore.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom i upoznao goste sa karakteristikama grada, njegovim
privrednim i turističkim potencijalima istakavši da je siguran da će tokom boravka u Baru biti u prilici da se upoznaju sa brojnim kulturno-istorijskim spomenicima i da se uvjere u tradicionalno gostoprimstvo naših sugrađana.

„Kao i prethodnih godina, veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da ugostimo pripadnike Francuske ratne mornarice. Opština Bar ima sjajnu saradnju sa Ambasadom Francuske sa kojom svake godine obilježavamo sjećanje na "Dague” brod čiji se ostaci nalaze u akvatoriju barske Luke. Dague je postao sastavni dio istorije našeg grada, znamo koliko je Francuskoj značajan taj datum i prema tome osjećamo poseban senzibilitet. Vjerujem da će razmjena iskustava i druženje sa pripadnicima Mornarice Vojske Crne Gore biti od obostrane koristi i da će ovakvi susreti ubuduće biti dio redovnih aktivnosti dviju mornarica“ kazao je Raičević.

mmmor

Predstavnici Francuske ratne mornarice su izrazili zahvalnost lokalnoj upravi na prijemu i istakli da je cilj misije razvijanja saradnje sa mornaricom, i da je posjeta Baru i Crnoj Gori za Francusku mornaricu istorijski važna vrlo važna jer pruža priliku da se mornari sjete predaka.

Nakon prijema,predsjednik Raičević je obišao brod i zajedno sa pripadnicima Nacionalne francuske mornarice prisustvovao polaganju vijenca na spomen obilježje u znak sjecanja na potopljeni francuski razarac Dague.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar