Crnogorsku i italijansku obalu ponovo će povezivati hrvatski brod “Dubrovnik”

brod dubrovnik

Crnogorsku i italijansku obalu tokom ljetnje sezone spajaće hrvatski brod “Dubrovnik”.

U ovom trenutku ovo je najrealna varijanta, potvrđeno je “Jedru” iz Barske plovidbe.

Piše: Biljana Dabić

To će biti treća sezona da na jedinoj pomorskoj liniji Bar - Bari – Bar plovi putnički brod “Dubrovnik” - Jadrolinije iz Rijeke jer crnogorska državna kompanija “Barska plovidba” nije kupila fribot. Menadžment Barske plovidbe boravio je krajem februara u Rijeci gdje su o uslovima poslovanja i redu plovidbe između crnogorske i italijanske obale razgovarali sa čelnicima “Jadrolinije”.

-Na pragu smo sezone i moramo obezbjediti alternativno rješenje za pomorsku liniju Bar –Bari-Bar. U protekle dvije godine saradnja sa “Jadrolinijom” je bila dobra i realno je da bude nastavljena sa pouzdanim partnerom. Svakako, u “Barskoj plovidni” je primat kupovina polovnog putničkog broda koji bi mogao da zdovolji uslove linije Bar –Bari.Bar. Kompanija trenutno nema novca za tu investiciju, pokušavamo preko kreditnih zaduženja da obezbjedimo novčana sredstva za feribot koji bi bio u vlasništvu crnogorske državne kompanije, kazao je predsednik Odbora direktora “Barske plovide” Ljubo Kočović

Podsjetimo, preko 50 godina , Crnu Goru sa Evropom povezivala je redovna pomorska linija Bar –Bari –Bar, putničkim brodovima koji su bili u vlasništvu crnogorske državne kompanije.

Barska plovidba

U decembru 2016. redovna linija je ukinuta nakon što je putničkom brodu “Sveti Stefan 2” izgubio klasu, a 2017. feribot je završio u turskom rezalištu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar