Pismo Gradjanske inicijitive upućeno na više barskih adresa

VRTIC

Gradjanska inicijativa Bara uputila je juče cirkularno pismo na više adresa koje prenosimo integralno.

 

PREDSJEDNIKU OPŠTINE BAR
PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE OPŠTINE BAR
ODBORNIČKIM KLUBOVIMA (POLITIČKIM PARTIJAMA) U SO BAR

Poštovani,

Kao predstavnici Građanske inicijative, a u skladu sa odlukom Vlade tj. premijera Duška Markovića da se obustavi izgradnja vrtića u dvorištu Gimnazije „Niko Rolović“, obraćamo vam se sa zahtjevom da u najkraćem mogućem roku pokrenete proceduru odabira nove lokacije za izgradnju vrtića.

Kako je pronalaženje druge lokacije bio glavni zahtjev Građanske inicijative od početka, želimo da iskažemo spremnost i volju da aktivno učestvujemo u rješavanju ovog problema. Podršku Građanskoj inicijativi pružio je veliki broj stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, prava, biologije, sociologije, i drugih oblasti značajnih za pronalaženje rješenja koje će na najbolji mogući način zadovoljiti potrebe budućih korisnika vrtića.

Očekujemo da nas u najkraćem mogućem roku obavijestite koje konkretne korake ste preduzeli, kao i da će procedura određivanja nove lokacije biti transparentna, svrsishodna i efikasna.

Najzad, predlažemo da se napravi registar zelenog fonda na teritoriji opštine Bar sa posebnim naglaskom na centar grada, kako bismo bili sigurni da će u budućem urbanističkom planiranju grada biti adekvatno zaštićene zelene površine od naročitog značaja za grad.

Nadamo se i vjerujemo da ćete svojim zalaganjem i radom omogućiti da naš grad u što skorijem roku dobije vrtić i park na koje ćemo svi biti ponosni.

U Baru, dana 28.02.2019.godine

Predstavnici građanske inicijative

Tamara Čurović, Aleksandra Leković, Vladimir Marvučić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar