Srednjoškolci iz Bara na Sajmu turizma

djaci sesh 1

Sajam turizma u Beogradu, najveća i najznačajnija turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi preko 40 godina uspješno promoviše najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja i otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Događaj je simbol turističkog predstavljanja za sve učesnike turističke privrede i pokretač jačanja svih grana turizma i ugostiteljstva u Srbiji, a i regionu.

Sa ciljem da prate trendove u turističko –ugostiteljskoj privredi učenici Srednje ekonomske ugostiteljske škole organizovano su posjetili 41.Sajam turizma u Beogradu, koji se tradicionalno održava u drugoj polovini februara.
-Sajam u Beogradu posjetili su 51 učenik obrazovnog profila turistički tehničar, ekonomski tehničar i tehničar kulinarstva i konobari, od prvog do četvrtog razreda Srednje ekonomsko –ugostiteljske škole, kaže profesor turističkih predmeta Snežana Petrušević koja je zajedno sa koleginicom prof. Sonjom Šaranović vodila djecu iz Bara u Beograd.

djaci sesh 2


Boravak u Beogradu učenici i profesorke su iskoristili da prisustvuju brojnim prezentacijama
-Imali smo čast da prisustvujemo Gastro performansu koji je vodio Michelin Chef,vanserijski konsultant u ugostiteljstvu, Eros Picco,nosilac prestižnog priznanja Mišlinova zvezdica, gdje su naši učenici bili u prilici da se upoznaju sa tajnama kulinarstva i probaju gastro specijalitete. Druga prezentacija kojoj su prisustvovali učenici bila je prezentacija švedske somelijerke i eksperta za balkanska vina Lorence Scollo koja je predstavila brend La Bottega gdje su učenici prisustvovali degustaciji ovih čuvenih vina. Takođe, naši učenici prisustvovali su promociji turističkih agencija koje u svom fokusu poslovanja imaju mlade ljude, omladinski turizam gdje je nastupila Coworking asocijacija Srbije sa svojom ponudom, kazala je Petrušević.

B.Dabić

ave tours 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar