Ponuda Bara zadovoljila sva čula posjetilaca Sajma turizma

zenne br 1

Prvi put na najznačajnijoj manifestaciji u regionu –Sajmu turizma u Beogradu, uz turističku ponudu barske rivijere, predstavljeni su specijaliteti nacionalne kuhinje, uz narodne igre u izvođenju KUD-a Jedinstvo, te magično neodoljivi zvuk violine i harmonike – Duo Classico.

Piše: Biljana Dabić

Beogradski sajam krajem februara svake godine na nekoliko dana postaje „svijet u malom“ kome se Bar predstavio na orginalan, domaćinski način.
Ispred NVO Žene Bara kuvaju srcem Ljiljana Vujović kaže da su u ovoj organizaciji počastvovani što im je TO Bar omogućio da predstave gastronomsku ponudu našeg kraja na Sajmu u Beogradu.
- Sa posebnom posvećenošću smo predstavile tradicionalnu kuhinju. Ukusnim, domaćim specijalitetima posjetiocima u Beogradu smo predstavile našu tradiciju i obuhvatile sve djelove našeg grada od Spiča, Starog grada, Crmnice, Mrkojevića..., kazala je Vujović.

duoklassa

Posjetioci Sajma turizma u Beogradu kod štanda TO Bar imali su zadovoljena sva čula...ukusna barska kuhinja, pa dinamične narodne igre u izvođenju članova KUD Jedinstvo i vrhunac pozitivnog iznenađenja, dvoje maestralnih umjetnika: Dina Desančić i Safet Drljan - Duo Classico.

Pored nastupa na Beogradskom sajmu turizma, sadržajnost ponude Bara kroz prizmu kulture- kulinarske i muzičke, javnosti u Srbiji predstavljena je i nastupom u "Šarenici" na RTS-u.

zenne br 2

Sajam turizma u Beogradu veoma je značajan za turističku privredu Bara.

--Generalno tržište Srbije je za nas veoma važno jer upravo sa tog tržišta imamo najveći turistički promet. Stalo nam je da se veoma kvalitetno predstavimo na Sajmu turizma u Beogradu, zajedno sa štandom Nacionalne turističke organizacije. Osim primarnog predstavljanja turističke ponude, predstavili smo naša tradicionalna jela i specijalitete za šta su se fantastično pobrinule žene Bara velikog Srca, zatim, smo predstavili tradicionalne igre iz Crne Gore u izvođenju KUD Jedinstvo, a za ljubitetelje klasične muzike naši posjetioci sa oduševljenjem su slušali Duo Clasiko, kazao je Kukalj dodajući da su na sajmu organizovane i nagradne igre sa ciljem animiranja posjetilaca, kao i gostovanje u medijima kako bi ukupna ponuda Bara bila prezentovana široj javnosti, kazao je direktor Turističke organizacije (TO) Emil Kukalj.

emilo

Direktor TO Bar očekuje da će predstojeća turistička sezona na Barskoj rivijei biti uspješna.

Nakon Beograda slede učešća TO Bar na sajmovima Moskvi i Berlinu, koji su, takođe, za turističku privredu po značaju, broju učesnika i posjetilaca, na vrhu skale. Paralelno sa sajmom turizma u Beogradu traje i sajam u Minhenu, kao i u Pragu.

U Minhenu TO Bar nastupa zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom, a u Pragu sa lokalnim organizacijama , U TO Bar razmatraju nastup na sajmu turizma u Ukrajini, u Kijevu

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar