Roditelji Vojvodića nude pomoć za Stefanovo liječenje

stefan n

Petar priznaje udarac, ne priznaje posledicu.

Petar Vojvodić (20) koji je optužen da je u Sutomoru, krajem avgusta, nanio teške tjelesne povrede dvojici mladića iz Rume Stefanu Novoselcu (20) i Dejanu Grujičiću (20), na nastavku suđenja promenio je svoju odbranu. Optuženi Vojvodić do daljnjeg u pritvoru, oštećeni Novoselac, prema riječima oca, hoda kao robot i ne može da priča

Piše: Biljana Dabić

Mladić, Stefan Novoselac koji je nakon zadobijenih povreda skoro 40 dana bio u komi i oslabio na 46 kilograma, skoro šest mjeseci kasnije nije saslušan iako je Osnovni sud u Baru poslao zamolnicu sudu u Rumi. Stefanov otac prisustvovao je nastavku suđenja u Baru, kaže da nisu dobili poziv od Suda u Rumi, ali i da jesu njegov sin još ne može da priča. Do prije 20-tak dana nije ni znao šta se dogodilo i to je Stefanu saopštio otac kad je procjenio da mu može reći.

Šta se dogodilo - zabilježila je kamera na zgradi ispred koje se desio predmetni događaj. Na nastavku suđenja pregledan je CD sa video nadzora na kome se vidi kako Vojvodić udara dvojicu mladića na šetalištu u Sutomoru.

Pred sudijom Osnovnog suda Tamarom Spasojević, Vojvodić je ostao pri priznanju da je nanio udarce mladićima iz Rume, ali kad su posledice u pitanju, promjenio je iskaz dat na prvom ročištu “ne želim da odgovaram za nešto što nisam napravio”
-I Stefan i njegov drug su bili u alkoholisanom stanju, sami napustili mjesto događaja. Svi smo otišli sa lica mjesta, ja nisam znao šta se kasnije dogodilo. Otišao sam na posao, radio sam kao spasilac na plaži, i kad sam došao kući došla je policija, kazao je Vojvodić dodajući da je čuo da su momci iz Rume došli u Hitnu, a u policiji data je izjava da je pao niz stepenice i zadobio povrede.
- Priznajem da sam ga udario, ali moj udarac nije bio toliko jak da bi mogao prouzrokovati takve posledice. S obzirom da je otac oštećenog u sudnici, upućujem izvinjenje, kazao je Vojvodić sudiji Tamari Spasojević.
Novoselac nije saslušan ni u policiji jer je od prvog dana kad je zadobio povrede u stanju kome.Policija je saslušala njegovog druga Dejana Grujičića, koji je prvobitno kazao da su povrede zadobijene nakon pada niz stepenice, ali je ubrzo ispektorima priznao šta se zaista dogodilo.
Sudija je istakla da će se o povredama izjasniti vješak medicinske struke Krsto Nikolić u nastavku suđenja.
Vojvodić je na prvom ročištu, iskazao žaljenje, naveo da je svjestan težine povrede, te da je bio u alkoholisanom stanju koje je “razlog mog agresivnog ponašanja”
Vojvodić se tereti i za nasilničko ponašanje. On je skoro šest mjeseca u pritvoru.
-Uz uvažavanje svih okolnosti pritvor predugo traje i predlažem ukidanje, kazao je branilac optuženog Dragutin Durutović navodeći da je porodica spremna u jemstvo dati hipoteku na nekretninu, a optuženi Vojvodić bi dostavio putne isprave.
Tužilac Radovan Đurišić se usprotivio ukidanju pritvora nakon promjene odbrane optuženog “on priznaje udarac, ne priznaje posledice”.
-Protivim se ukidanju pritvora dok se ne sasluša oštećeni, kazao je tužilac
Sudija Spasojević nije na ročištu ukinula pritvor dodajući da će naknadno doneti rješenje.

Advokat oštećenog Mirko Bošković kazao je da Stefanovo liječenje mnogo košta porodicu koja je do sada za bolničke troškove, medicinske tretmane platila između 35.000 -40.000 evra. On je podsjetio da je Stefan nakon teških tjelesnih povreda dobio djelimičnu sepsu pluća usled toga što mu odmah nije pružena medicinska pomoć i trovanje krvi.

-Prema trenutnom zdravstvenom stanju oštećenog za nastavak liječenja minimalno treba još toliko novca, kazao je advokat Bošković.

Prema poznatim informacijama, Novoselac je kritične večeri zadobio udarac pesnicom, a onda je pao i udario glavom o pločnik. Nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Crne Gore, njegovo liječenje je nastavljeno u KC Vojvodine, a zatim je upućen na oporavak u Slankamen. Trenutno je na kućnom liječenju.
Suđenje je pratila i porodica Petra Vojvodića . Branilac Durutović kazao je da u ime porodice Vojvodić izražava žaljenje, i da su Vojvodići spremni ponudili finansijsku i drugu pomoć za dalje Stefanovo liječenje .

Suđenje se nastavlja 11.marta u 10 sati.

PENZIONER SA 20 GODINA

-Kako je moj sin, kako je- govori i činjenica da mu je sa 20 godina dodjeljena penzija od 10.000 dinara.
Moj sin je bio sportista, uzoran i radan, momak za primjer. Došao je na ljetovanje u Sutomore, i u njegovoj 19-godini doživio pakao, kroz koji je cijela porodica prolazila šest mjeseci i dalje prolazimo sa nadom da će Stefanu biti bolje. Ni krivog, ni dužnog udario ga je momak stisnutom pesnicom na ulici, nakon čega je moj sin skoro 40 dana bio u komi tokom koje je smršao na 46 kilograma. Stefan se ne sjeća šta se dogodilo tog kobnog dana. Bogu hvala jeste se probudio iz kome, ali hoda kao robot, ne može da uđe u kadu, vidi duple slike, ne može da se potpiše, od skoro ne koristi pelene.

Stefan ne može bez kućne njege. Fizioterapet dolazi kući polako se stanje popravlja, sada ima oko 60 kilograma, ali to je daleko od dobrog. Cijela porodica je u teškom stanju. Supruga je sve ovo vrijeme van sebe. Optuženi danas govori u pravcu da je Stefana udarila neka treća osoba, pa to je katastrofa. Teško mi je da pričam. Naš Stefan je dijete za primer, imao je kafić u Rumi koji smo zatvorili kad se to dogodilo. Mislim da on više neće moći nikada da otvori svoj lokal, kaže otac Nikola.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar