Ombudsman: Neprijatna atmosfera zahtjeva hitno rješavanje

baaar

Iz kancelarije Ombudsmana Šućka Bakovića saopšteno je da se u Baru stvorila neprijatna atmosfera koja zahtjeva hitno rješavanje, te se nadaju da će i nadležni i građani koji ne odustaju od protesta, pokazati spremnost za razgovor.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore s pažnjom prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi.

-Informacija da je jedna od učesnica protesta na žalost izgubila bebu, dodatno je uznemirila barsku i širu javnost. Imajući u vidu situaciju da građani ne odstupaju od svojih zahtjeva i građanskog aktivizma, i sa druge strane stavove predstavnika lokalne samouprave, koji takođe, ne mijenjaju planove u vezi sa izgradnjom vrtića - jasno je da se stvorila neprijatna atmosfera koja zahtjeva hitno rješavanje, saopšteno je iz kancelarije Ombudsmana Šućka Bakovića.

Ombudsman se nada da će obje strane pokazati spremnost da se dijalogom i u mirnoj atmosferi dođe do rješenja koje je, u postojećim uslovima, od najboljeg interesa za građane i sam grad.

 

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar