Tijana Nikolić najbolja na takmičenju iz italijanskog jezika

italy 1

Aktiv profesora italijanskog jezika, u čijem sastavu je šest profesora iz pet barskih osnovnih škola, po četvrti put je organizovao međuškolsko takmičenje učenika IX razreda iz ovog jezika.

Domaćin takmičenja, održanog 8.februara, bila je OŠ „Jugoslavija“.

Prvo mjesto osvojila je Tijana Nikolić iz OŠ „Anto Đedović“. Njena mentorka bila je Ivana Mrvaljević. Drugo mjesto osvojila je Mirela Rastoder, takođe iz OŠ „Anto Đedović“, mentorka Ivana Mrvaljević. Treće mjesto osvojio je učenik škole domaćina, Mihailo Miljanić. Njegova mentorka bila je Suzana Perazić.

italy 3

Test za takmičenje sastavile su profesorice Jadranka Marković iz OŠ „Srbija“ i Milica Milošević Franićević iz OŠ „Blažo Jokov Orlandić“. Komisija koja je pregledala testove sastojala se od tri člana, i to: Jadranka Marković (OŠ „Srbija“), Milica Milošević Franićević (OŠ „Blažo Jokov Orlandić“) i Mersiha Oručević (OŠ „Mrkojevići“). Članice komisije nisu imale svoje takmičare, čime su ispoštovana sva pravila. Test je bio na nivou testova koji se sastavljaju za državno takmičenje. Učenicima, ova vrsta takmičenja, predstavlja odličnu pripremu za dalje takmičenje.

Takmičenje su finansijski podržale osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“, „Anto Đedović“ i „Jugoslavija“ kao i firma AD Barska plovidba.

italy 2

Prikupljena sredstva iskorišćena su za nagrade najuspješnijim na takmičenju. Pored novčanih nagrada, najuspješniji učenici dobili su diplome koje je izradio Nikola Stojanović i literaturu na italijanskom jeziku, koju je obezbijedio Educational centre Montenegro iz Podgorice.

Predsjednica Aktiva, profesorica Mersiha Oručević iz OŠ „Mrkojevići“, uručila je zahvalnice svima koji su podržali ovogodišnje takmičenje.

Dodjela nagrada je održana u OŠ „Jugoslavija“ . Dobitnicima nagrada se obratila direktorica škole Biljana Vukmanović, čestitala im i poželjela uspjeh na predstojećem Državnom takmičenju u Podgorici.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar