pogled 1

Barski odbor Prave Crne Gore reagovao je povodom cjelodnevnog nestanka struje u nekoliko primorskih gradova.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Vanredno stanje i neizvjesnost u Baru i Ulcinju najzad se završilo kad je nakon 30-ak sati ponovo uspostavljeno napajanje strujom. Do tada bio je potpuno onemogućen stabilan rad i normalno funkcionisanje grada, običnih građana, kao i privrednih i preduzetničkih objekata na područjima ovih lokalnih samouprava. Uslužna mjesta i lokali bili su zatvoreni, kao i sva preduzeća i firme, što je automatski dovelo do ekonomskog kolapsa i smanjenja dnevnog pazara privrednika i preduzetnika iz Bara i Ulcinja koji žive od realne ekonomije i omogućavaju svojim zaposlenima mjesečnu egzistenciju od posla za čije obavljanje je neophodan normalni protok električne energije kao i interneta kojeg takođe nije bilo, što je izuzetno pogoršalo situaciju i dodatno paralizovalo čitav grad.

Pored privrednika i preduzetnika, svi stanovnici Bara i Ulcinja su ostali u mraku dijelom zbog nesrećnog slučaja i padanja dalekovoda, ali i ključno: zbog javašluka i neodgovorne politike DPS-a i njihovih koalicionih partnera, što je u 21. vijeku nedopustivo u modernoj Crnoj Gori. Krajnje degutantno zvuči sva ta priča i Evropskoj Uniji i dostizanju standardna iste, dok se u najvećem gradu na primorju ljudi smrzavaju i spriječeni su u obavljanju svakodnenih poslova, pa čak stanari na visočijim spratovima nijesu imali vode zbog prestanka rada hidrofora.

Prava Crna Gora poziva predstavnike lokalnih vlasti ali i kompletnu vlast da svim građanima, privatnicima i preduzetnicima refundira štetu u vidu smanjenja računa struje za tekući mjesec, do kojih je došlo između ostalog i zbog nebrige o elektro infrastukturi, neekonomične energetske politike kojom rukovodi aktuelni režim mimo poštovanja svih evropskih konvencija o strujnom napajanju.

Nakon bezbroj sitnih i dužih nestanaka struje koji se događaju veoma često tokom cijele godine, i to bez ikakve najave, ili objašnjenja, smatramo da je krajnje vrijeme da se građanima uputi javno izvinjenje i da se šteta nadoknadi kako preduzetnicima tako i građanima, čime će oni koji su odgovorni za vođenje grada i države preuzeti odgovornost, kolektivnu i ličnu, što bi jednom moralo da se dogodi. Da li će ta nadoknada štete biti u vidu smanjenja januarskog računa za struju građanima Bara (Sutomora i Virpazara) i Ulcinja, ili nekako drugačije, ostavljamo nadležnima da odluče", saopšteno je iz barskog odbora Prave Crne Gore.

ViM BANER

Jedro 320x250

Baner Tomić 1

 emporio

baneb reklama

regionalni vodovod novi

 

baneb jedro

 Svetionik logo glavni

 optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


emporio junior

pascuci 320

F radio bočni

 optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kultna predstava zagrebačkog Teatra & TD i jedna od najnagrađivanijih u istoriji hrvatskog...
Više u kategorijama: Art  Info  Art  Info  

baneb reklama

 

emporio

Svetionik logo glavni

 Baner Tomić 1

baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320

baner Adria

emporio junior


JPMD 320

Adria

pascuci 320

F radio bočni

 pascuci 320

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti