pogled 1

Barski odbor Prave Crne Gore reagovao je povodom cjelodnevnog nestanka struje u nekoliko primorskih gradova.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Vanredno stanje i neizvjesnost u Baru i Ulcinju najzad se završilo kad je nakon 30-ak sati ponovo uspostavljeno napajanje strujom. Do tada bio je potpuno onemogućen stabilan rad i normalno funkcionisanje grada, običnih građana, kao i privrednih i preduzetničkih objekata na područjima ovih lokalnih samouprava. Uslužna mjesta i lokali bili su zatvoreni, kao i sva preduzeća i firme, što je automatski dovelo do ekonomskog kolapsa i smanjenja dnevnog pazara privrednika i preduzetnika iz Bara i Ulcinja koji žive od realne ekonomije i omogućavaju svojim zaposlenima mjesečnu egzistenciju od posla za čije obavljanje je neophodan normalni protok električne energije kao i interneta kojeg takođe nije bilo, što je izuzetno pogoršalo situaciju i dodatno paralizovalo čitav grad.

Pored privrednika i preduzetnika, svi stanovnici Bara i Ulcinja su ostali u mraku dijelom zbog nesrećnog slučaja i padanja dalekovoda, ali i ključno: zbog javašluka i neodgovorne politike DPS-a i njihovih koalicionih partnera, što je u 21. vijeku nedopustivo u modernoj Crnoj Gori. Krajnje degutantno zvuči sva ta priča i Evropskoj Uniji i dostizanju standardna iste, dok se u najvećem gradu na primorju ljudi smrzavaju i spriječeni su u obavljanju svakodnenih poslova, pa čak stanari na visočijim spratovima nijesu imali vode zbog prestanka rada hidrofora.

Prava Crna Gora poziva predstavnike lokalnih vlasti ali i kompletnu vlast da svim građanima, privatnicima i preduzetnicima refundira štetu u vidu smanjenja računa struje za tekući mjesec, do kojih je došlo između ostalog i zbog nebrige o elektro infrastukturi, neekonomične energetske politike kojom rukovodi aktuelni režim mimo poštovanja svih evropskih konvencija o strujnom napajanju.

Nakon bezbroj sitnih i dužih nestanaka struje koji se događaju veoma često tokom cijele godine, i to bez ikakve najave, ili objašnjenja, smatramo da je krajnje vrijeme da se građanima uputi javno izvinjenje i da se šteta nadoknadi kako preduzetnicima tako i građanima, čime će oni koji su odgovorni za vođenje grada i države preuzeti odgovornost, kolektivnu i ličnu, što bi jednom moralo da se dogodi. Da li će ta nadoknada štete biti u vidu smanjenja januarskog računa za struju građanima Bara (Sutomora i Virpazara) i Ulcinja, ili nekako drugačije, ostavljamo nadležnima da odluče", saopšteno je iz barskog odbora Prave Crne Gore.

Posljednje vijesti

Thumbnail Ćazim Alković: Izgradnja Kuće maslina je izuzetno značajna za barske i crnogorske maslinare
Više u kategorijama: Info  Art  Info  Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar