Bar i Ulcinj čekaju struju od juče u 12:10!

stubovi

Zbog kvara na dalekovodima Bar-Budva i Podgorica- Virpazar, barska i ulcinjska opština su bez struje od juče u 12:10!

Preko 60,000 stanovnika Crne Gore tako je provelo noć u mraku. Informacija da kvarovi na dalekovodu neće moći da budu popravljeni do noći stigla je tek oko 19 sati.

Direktor Elektroprenosa u CGES-u, Jagoš Pupović oglasio se preko FB stranice Crnogorskog elektroprenosnog Sistema porukom da zbog loših vremenskih prilika, ekipe CGES-a i pored maksimalnih napora nisu uspjele da saniraju kvarove na delekovodima te da struje neće biti do jutra.

Pupović u izjavi za PR Centar pojasnio da je oko 12 sati došlo do prekida u napajanju električnom energijom konzumnog područja Bara, Ulcinja i Sutomora.

„Zbog polomljenih stubova na 110 kV delekovodu od Budve prema Baru, došlo je do prekida u napajanju električnom energijom. U isto vrijeme došlo je do ispada i kvara na dalekovodu Podgorica 2-Virpazar-Bar. Taj prekid u napajanju ostavio je konzumna područja Bara, Ulcinja i Sutomora bez napona“, rekao je Pupović.

Ekipe CGES-a su prema njegovim riječima odmah izašle na teren i na sve načine pokušale da otklone kvar na delekovodu Virpazar-Podgorica 2.

Zbog loših vremenskih prilika, međutim, nije popravljen kvar pa će se sa radovima nastaviti jutros.

Na dalekovodu Budva-Bar, ekipe nisu bile u mogućnosti ništa urade, rekao je Pupović i pozvao pozvao potrošače da budu strpljivi i da pokažu razumijevanje.

„Ljudi koji rade u ovakvim situacijama, imaju velike probleme, što se tiče okolnosti u kojima rade i situacija u kojima se nalaze“, kazao je Pupović.

Ekipe CGES-a će od ranih jutarnjih sati biti na terenu a da li će kvar biti otklonjen u toku dana ostaje da vidimo.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar