Nove pumpe za bolje vodosnadbjevanje

gradd

U  konstantnom nastojanju da unaprijedi i poboljša kvalitet vodosnabdijevanja na području Opštine Bar, DOO ViK – Bar je prethodnih dana, nakon sprovedene tenderske procedure koja se tiče nabavke, izvršilo montažu novih pumpnih agregata na pumpnim stanicama Haj Nehaj i Ilino.

Sav finansijski teret ove investicije, uključujući i nabavku i montažu, iznijelo je ovo privredno društvo.
Naime u pumpnim stanicama Haj Nehaj i Ilino, pumpni agregati koji su već duži niz godina u funkciji, postavljeni su za potrebe naselja Haj Nehaj i Ilino u vrijeme kada je broj objekata bio mnogo manji i za potrebe tadašnjeg broja stanovnika. Kako je u prethodnom periodu došlo do ekspanzije izgradnje objekata, kako za stalno, tako i objekata za turističko stanovanje, postojeći pumpni agregati nijesu mogli svojim projektovanim kapacitetom da obezbijede najkvalitetnije snabdijevanje vodom predmetnih naselja, s obzirom da su se potrebe za vodom višestruko povećale. Problemi su naročito bili izraženi na visočijim kotama u tim naseljima (objektima koji pripadaju drugoj distributivnoj zoni potrošnje) i u periodu ljetnje turističke sezone. Takođe, probleme u vodosnabdijevanju je dodatno pogoršavala dotrajala vodovodna mreža i česti kvarovi na istoj.

Stručne ekipe tehničkog sektora DOO ViK – Bar ulagale su mnogo napora kako bi redovnim održavanjem hidromašinske i elektro opreme u pomenutim pumpnim stanicama kao i saniranjem i rekonstrukcijom postojeće vodovodne mreže obezbijedile što kvalitetnije vodosnabdijevanje.

Montažom novih pumpnih agregata, sa performansama i kapacitetom koji su bolji od prethodnih, vodosnabdijevanje u naseljima Ilino i Haj Nehaj će se značajno popraviti, a poboljšanje će se posebno odraziti na visočijim kotama. Takođe, treba naglasiti da će se benefit ove investicije manifestovati i kroz kvalitetnije vodosnabdijevanje za vrijeme ljetnje turističke sezone s obzirom da se radi o naseljima sa velikim brojem objekata za turističko stanovanje, naročito kada je Haj Nehaj u pitanju.

Ovom prilikom želimo da vas informišemo i da je na pumpnim stanicama Kurilo i Ahmetov Brijeg, uz saradnju sa Opštinom Bar, izvršena nabavka i montaža novih pumpnih agregata. U tom smislu, očekujemo da mještani naselja Marovići, Bjeliši, Ahmetov Brijeg, naročito potrošači u drugoj distributivnoj zoni potrošnje, u narednom periodu imaju stabilnije vodosnabdijevanje-stoji u saopštenju Doo”VIK” koje potpisuje izvršni direktor mr.Zoran Pajović.

 

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar