Kajem se, bio sam pijan, polusvjestan te noći…

SUD I TUZILASTVO

U Osnovnom sudu u Baru u petak je počelo suđenje Petru Vojvodiću (19) koji je optužen da je u Sutomoru, krajem avgusta, nanio teške tjelesne povrede dvojici mladića iz Rume:Stefanu Novoselcu (20) i Dejanu Grujičiću (20). Vojvodić se tereti i za nasilničko ponašanje.

Već četiri mjeseca Vojović se nalazi u pritvoru. Sudija Osnovnog suda Tamara Spasojević, Vojvodiću je produžila pritvor

Piše: Biljana Dabić

"Kajem se, žao mi je. Svjestan sam težine povrede. Oštećenim upućujem izvinjenje", kazao je Vojvodić potvrđujući da je bio u alkoholisanom stanju koje je “razlog mog agresivnog ponašanja”

Na pitanje sudije Spasojević, da li je do sada liječen od alkohola, psiho-aktivnih supstanci, da li se javljao psihijatru, optuženi je negativno odgovorio.

"Bio sam u alkoholisanom stanju, polusvjestan. Učinilo mi se da mi je jedan od mladića nešto rekao. Momak kome sam prvom zadao udarac odgurno me u predjelu grudi, to je učinio kako bi se odmakao. Stao sam ispred njega i pitao –koga psuje", kazao je Vojvodić dodajući da je svjestan težine povreda.

"S obzirom da se od početka nalazim u pritvoru, tokom posjeta roditelja uvjek sam se interesivao da li su kontaktirali porodice oštećenih jer me interesovalo kakvog su zdravstvenog stanja. Roditelji su nudili pomoć, ali porodice oštećenih pomoć nisu željele da prihvate, kazao je Vojvodić dodajući da nije trebao da pije.
Na pitanje tužioca Radovana Đurišića je li se ranije napio, Vojvodić je odgovorio da jeste, dva tri puta, “ali nikada kao kritične večeri. Sportista sam”

Nakon Vojvodića, sudija Spasojević je saslušala svjekoke: Stefana Đurovića i Marka Jovića, iz Bara, koji su ostali pri izjavi datoj tužiocu.

Odgovarajući na pitanje branioca Durutovića, svjedok Đurović, je kazao da je sve trajalo 10-15 sekundi

I zastupnik optužnice, i odbrana su se usaglasili da se umjesto neposrednog saslušanja svjedoka Dejana Grujića iz Rume pročita njegov iskaz dat u prethodnom postupku.

Sudija Spasojević uputiće zamolnicu Osnovnom sudu u Rumi da bi se uzela izjava od oštećenog Stefana Novoselca.

Na sledećem ročištu koje je zakazano za 18.februar u 10 sati, čuće se i dodatno mišljenje vještaka medicinske struke Krsta Nikolića, pregledati CD sa video- nadzora jedne od zgrade ispred koje se desio premetni događaj.
Prema poznatim informacijama, Novoselac je kritične večeri zadobio udarac pesnicom, a onda je pao i udario glavom o pločnik.
Drug Novoselca, Dejan Grujičić, u prvom mahu je ispričao da je Stefan povrede zadobio posle pada niz stepenice. Inspektori su priveli na saslušanje prijatelja povrijeđenog kako bi utvrdili sve okolnosti. Primjetili su da i Dejan ima povrede vilice koje je pokušao da prikrije, ali je tokom razgovora u policiji priznao kako su Stefan i on povređeni na sutomorskom šetalištu.

STEFAN NOVOSELAC fot Novosti

Novoselac je u stanju kome bio je duže od mjesec dana. Nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Crne Gore, njegovo liječenje je nastavljeno u KC Vojvodine
Prema saznanju Novosti, Stefan se trenutno nalazi u u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" u Starom Slankamenu, gde ga čeka dug oporavak. Kako su Novostima rekli Stefanovi najbliži, u Specijalnoj bolnici će ostati još najmanje tri meseca.

BRANILAC: PRITVOR SE PRETVARA U KAZNU

Branilac Durutović je predložio da se Vojvodiću ukine pritvor, što sudija Spasojević nije prihvatila.

"Od predmetnog događaja prošlo je punih četiri mjeseca od kada se okrivljeni nalazi u pritvoru. Smatram da razlozi koji su postojali u momentu određivanja pritvora i kod produženja pritvora više ne stoje", kazao je branilac Durutović ukazujući da je više nego jasno da optuženi svojim primejrenim ponašanjem i u pritvoru, i na glavnom pretresu ostavio utisak, a kod date odbrane praktično priznao izvršenje djela.

"Smatram da je objektivno nemoguće, da bi on sada na slobodi pošao u Novi Sad, ili Rumu gde se nalazi oštećeni i na njega uticao na bilo koji način po pitanju davanja izjave. U odnosu na drugi pritvorski osnov, a to je opasnost od bjekstva, takođe, mislim da ne postoji jer optuženi ima stalni boravka u Baru, državljanin je Crne Gore. Činjenica što se udaljio sa lica mjesta ne može se uzeti kao bjekstvo jer su se i oštećeni bez vidljivih posledica u tom momentu udljili. Tako da nije mogao znati dimenzije posledica u tom momentu, a istog dana se sam javio službenicima CB Bar kad je saznao da ga potražuju", kazao je branilac Durutović dodajući da se pritvor pretvara u kaznu.

Sudija Spasojević na glavnom pretesu ipak nije donijela rješenje da se ukine pritvor, uz podsjećanje da oštećeni Novoselac još nije saslušan. Prema riječima sudije „težina posledica je ogromna i situacija je vrlo ozbiljna“.

"O pritvoru će odlučivati i krivično vijeće u januaru", kazala je sudija Spasojević

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar