Mnogo toga je bilo “sakriveno” u cijevima atmosferske kanalizacije

Slika5

Stručne ekipe tehničkog sektora DOO “Vodovod I kanalizacija” sprovele su složene I zahtjevne radova na sistemima atmosferske kanalizacije a sve u cilju spriječavanja začepljenja istih.

U sklopu tih aktivnosti izvršeno je čišćenje kolektora atmosferske kanalizacije dn 1000mm duž Bulevara Petrovića od kanalizacionog uliva kod Rene, linijom koja prolazi pored Butika Vizion pa sve do raskrsnice sa Makedonskom ulicom.

Stručne ekipe su uočile da se u kolektorskom sistemu, na ovom potezu, nalaze zakrčenja i to: korijenje platana, behaton kocke, otpadni šut i predmeti koji su neodgovorni pojedinci odlagali u atmosfersku kanalizaciju.

Slika11

Poslije detaljnog skeniranja prešlo se na uklanjanje svih lociranih prepreka i one su uz angažovanje stručnih ekipa, opremljenih mehanizacijom uklonjene i sistem atmosferske kanalizacije na ovom potezu je očišćen u potpunosti. Naime, radnici Doo “Vodovoda I kanalizacije” su, ulažući velike napore, ušli u kolektorske cijevi i cijelom dužinom ih očistili a koje su na pojedinim mjestima bile zakrčene i do 80 odsto. Navešćemo samo primjer da je u cijevima pronađen i saobraćajni znak kao i drugi plastični I kabasti predmeti koji su odlagali na neprimjeren način i zaista nas to dovodi u nevjericu da postoje tako neodgovorni pojedinci.

Slika8

Koristimo priliku da apelujemo na izvodjače radova da vode računa o odlaganju otpada koji nastaje prilikom izvodjenja radova kao i na gradjane da ne koriste atmosfersku kanalizaciju za odlaganje bilo kakve vrste otpada i prijave sve one koji na taj način narušavaju gradsku infrastrkturu i na taj način nas dovode u opasnost od izlivanja iz atmosferske kanalizacije prilikom većih padavina.

Sa ovim sprovedenim zahtjevnim radovima je omogućeno nesmetano oticanje atmosferskih voda i nadamo se riješen akutni problem koji nastaje kod većih atmosferskih padavina u ovom dijelu grada. Radovi na rekonstrukciji dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže se sprovode kontinuirano, i molimo gradjane da imaju razumijevanja za radnike tokom trajanja tih radova-stoji u saopštenju za javnost izvršnog direktora preduzeće mr.Zorana Pajovića.

 

optotim

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar