Vladan Vučelić novi direktor Luke Bar

Vladan Vucelic rtcg

Upravni odbor Luke Bar izabrao je večeras za novog izvršnog direktora ovog preduzeća Vladana Vučelića.

Na višesatnoj sjednici Odbor direktora Luke Bar za izvršnog direktora ovog preduzeća izabrao je Vladana Vučelića iz Podgorice. Današnja sjednica Odbora direktora imala je obiman dnevni red, a i maratonsko trajanje - preko šest sati.

Piše: Biljana Dabić

Za direktora Luke Bar konkurisala su četri kandidata. Pored Vladana Vučelića, za direktora Luke Bar konkurisali su: Zarija Franović, koga je prethodni Odbor direktora najveće crnogorske luke smjenio u oktobru, zatim Dragan Nikezić koji je u međuvremenu obavljao funkcoiju v.d. direktora Luke Bar i Željko Ivanović. 

Na sjednici Odbora direktora Luke Bar u petak veče izabrao je Vladana Vučelića, doskorašnjeg direktora podgoričkog Vodovoda i kanalizacije, i bivšeg direktora Javnog komunalnog preduzeća Podgorica, Komunalnih usluga, Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Vučelić je obavljao i brojne sportske funkcije, između ostalog predsjednika FK Budućnost i potpredsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore. Aktuelni je predsjednik Srednje regije FSCG. 

Bio je poslanik u Skupštini Crne Gore, šef je podgoričkog DPS-a a prije četiri godine obavljao je i funkciju v.d. gradonačelnika Podgorice.

Akcionari Luke Bar izabrali su u početkom druge dekade decembra, na vanrednoj sjednici Skupštine novi Odbor direktora, treći u posljednjih mjesec i po.

Za predstavnike državnog kapitala u Odboru direktora Luke Bar, na predlog Vlade, izabrani su Nedžib Ibrišimović, Vladan Radonjić, Biljana Jakić i Vojin Žugić, dok će manjinske akcionare i dalje zastupati Aleksandar Jovović.

Podsjetimo, Žugić je izabran za predsednika Odbora direktora Luke Bar, a za zamjenika predsjednika novog saziva Odbora izabran je Aleksandar Jovović.





auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar