pravasi

Povodom obilježavanja 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava i jubileja 70. godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, nastavni aktiv pravne grupe predmeta sa učenicima odjeljenja II-3 JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar u sali Zavičajnog muzeja održao je javni čas.


Učenici pravno-administrativnog smjera, uz podršku svojih profesora Ivane Kovačević i Neđeljka Đurovića prezentovali su svojim roditeljima i školskim drugarima, kao i prisutnim građanima, pisana izlaganja o istorijatu razvoja ljudskih prava i predstavili sopstvene stavova o njihovom stanju u Crnoj Gori i u svijetu.

dan prava
Tokom 50-tak minuta naizmjenična izlaganja 22-oje učenika obuhvatila su deskripciju najznačajnijih ljudskih prava, njihova definisanja shodno Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Ustavu Crne Gore, kao i kritički osvrt njihove primjene na osnovu zvaničnih podataka nadležnih institucija.

U nastavku ovih tematskih aktivnosti učenici ovog odjeljenja tokom nedjelje će obići predstavništva međunarodnih institucija, državne organe i nevladine organizacije koje se bave zaštitom i promocijom ljudskih prava.

Posljednje vijesti

Thumbnail U organizaciji Izviđačkog odreda ,,24. novembar” i Saveza izviđača Crne Gore u kasarni ,,Pero...
Više u kategorijama: Obale  Art  Info  More  Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar