pravasi

Povodom obilježavanja 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava i jubileja 70. godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, nastavni aktiv pravne grupe predmeta sa učenicima odjeljenja II-3 JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar u sali Zavičajnog muzeja održao je javni čas.


Učenici pravno-administrativnog smjera, uz podršku svojih profesora Ivane Kovačević i Neđeljka Đurovića prezentovali su svojim roditeljima i školskim drugarima, kao i prisutnim građanima, pisana izlaganja o istorijatu razvoja ljudskih prava i predstavili sopstvene stavova o njihovom stanju u Crnoj Gori i u svijetu.

dan prava
Tokom 50-tak minuta naizmjenična izlaganja 22-oje učenika obuhvatila su deskripciju najznačajnijih ljudskih prava, njihova definisanja shodno Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Ustavu Crne Gore, kao i kritički osvrt njihove primjene na osnovu zvaničnih podataka nadležnih institucija.

U nastavku ovih tematskih aktivnosti učenici ovog odjeljenja tokom nedjelje će obići predstavništva međunarodnih institucija, državne organe i nevladine organizacije koje se bave zaštitom i promocijom ljudskih prava.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti