Posjeta delegacija gradova pobratima

elegacija

Praznik Opštine Bar „24. novembar - Dan oslobođenja Bara“ oduvijek je bio povod za jačanje prijateljstva sa gradovima i opštinama izvan granica naše zemlje.

Tim povodom, u našem gradu su boravile uvažene delegacije prijateljskih gradova: Bora i Kragujevca iz Srbije, Krfa iz Grčke, Opštine Resen i Matice crnogorske iz Makedonije, Opšine Adana i pokrajine Karaisali i predstavnici fondacije Marmara iz Turske kao i predstavnik Zajednice Crnogoraca u Albaniji.

Delegaciju grada Bora činili su gradonačelnik, g. Aleksandar Milikić, predsjednik skupštine, g. Dragan Žikić, kao i član Gradskog vijeća za oblast poljoprivrede, g. Ljubiša Rapeđić. Iz makedonske opštine Resen, gosti su bili gradonačelnik, g. Živko Gošarevski i savjetnik za finansije, g. Dragi Tasevski. Gost iz grada Krfa bio je potpredsjednik g. Nikolaos Korakianitis. Iz Kragujevca su došli pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, g. Nikolu Uroševića i pomoćnika gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokaloj samoupravi, g. Stefana Nikezića. Takođe, u Opštini Bar su boravile i tri delegacije iz Turske – dvočlana delegacija iz Opštine Adana, savjetnik predsjednika za energetiku, g. Buğrahan Duru, i savjetnica predsjednika za međunarodne odnose, gđica Özlem Süslüoğlu; iz adanske pokrajine Karaisali savjetnik predsjednika za štampu, g. Zühtü Şafak, kao i predstavnici fondacije Marmara iz Istanbula, g. Serhat Tabanca i g. Mustafa Ergin.Gosti Opštine Bar su bili i g. Miroljub Orlandić, predsjednik Matice crnogorske u Republici Makedoniji, kao i g. Marinko Ćulafić, predsjednik Zajednice Crnogoraca u Albaniji.

Organizovan je svečani prijem kod predsjednika Opštine, g. Dušana Raičevića, na kojem je iskazana zahvalnost i čast povodom prisustva uvaženih delegacija, a dogovoreno je osnaživanje prijateljstva i jačanje saradnje naših gradova.

Predstavnici prijateljskih gradova su prisustvovali svečanostima koje su organizovane povodom proslave Dana opštine i iz Bara su odnijeli lijepe utiske.

Praznik Opštine Bar „24. novembar - Dan oslobođenja Bara“ oduvijek je bio povod za jačanje prijateljstva sa gradovima i opštinama izvan granica naše zemlje. Tim povodom, u našem gradu su boravile uvažene delegacije prijateljskih gradova: Bora i Kragujevca iz Srbije, Krfa iz Grčke, Opštine Resen i Matice crnogorske iz Makedonije, Opšine Adana i pokrajine Karaisali i predstavnici fondacije Marmara iz Turske kao i predstavnik Zajednice Crnogoraca u Albaniji.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar