DFTRG

Saopštenje DF-a

NVO MCP - Bar u sklopu svojih aktivnosti pokrenuo je projekat pod nazivom „Neka sve bude fer i na dohvat oka“. Projekat je predočen svim političkim partijama u Baru, tako da su u potpunosti upoznati sa ciljem projekta i pravilima podjednakim za sve. Mi prenosimo integralno saopštenja partija na uvid javnosti, ne komentarišemo ih, ostavljamo da svoj sud donesu naši čitaoci.

Saopštenje DF-a prenosimo integralno:

"Млади су одлучили да масовније него икад 16. октобра глас дају ДФ-у, јер у најмасовнијем опозиционом политичком савезу препознају борце за слободу и права младих.

Програм ДФ-а од 707 мјера значајним дијелом третира проблематику младих - Повећање износа студентског кредита за 100 %; - Оснивање Националне Агенције и фонда за Младе; - Заустављање исељавања младих и омогућавање учешћа у одлучивању и пуну друштвену интеграцију; - Уводјење подстицајних мјера за запошљавање младих.

Кроз анкете које се ових дана врше видно је да су млади Бара, али и Црне Горе незадовољни својим положајем у друству. У свакодневном контакту са младима у Бару можемо примјетити велику подршку коју ДФ добија, приступају нам свакодневно нови чланови и волонтери. Разочараност младих у политику ДПС-а је очигледна, а млади су свјесни да су у нашем граду након скоро три деценије, колико је Мило Дјукановић на власти, уништена или скоро уништена сва предузећа која су претстављала замајац развоја овог града али и Црне Горе.

Млади Бара желе конкретне одговоре, а не само празна предизборна обећања. Интересује их који “страни инвеститор”, или домаћи тајкун управља фирмама које су стварали њихови очеви. Шта се десило са некадашњим локалним гигантима :“Приморком”, “Румијом транс”, “Избором-Бар”, “Прекокеанском пловидбом”, “Луком Бар”? Умјесто конкретних одговора младима Бара се пласирају приче о Нато-интеграцијама (без објашњења о предностима и негативним посљедицама које би млади имали од тога), издајницима и патриотама. Покушавају се заобићи теме о пропалим приватизацијама, порасту криминала на улицама, повећане стопе зависника и афера у које су укључени функционери Општине,већином чланови ДПС-а. Данас када са дистанце од 27 година, колико је ДПС на власти, падају све маске. Млади ће 16. октобра 2016.год. испоставити рачун владајућој коалицији за погубну, која је младе довела у безизлазан положај. Са оваквим људима који руководе Баром и Црном Гором млади не могу планирати своју будућност. Данас када је наша Општина презадужена, када су њени бивши челници умијешани у разне корупционашке афере, када злоупотребљавају државне ресурсе, када злоупотребљавају службени положај, млади људи из Бара ће гласати ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ, јер смо ми једини спремни да марљивим, одговорним, а свакако и одлучним радом покренемо точак промјена. Искоренићемо корупцију у државним предузећима, заплијенити имовину стечену корупцијом и криминалом, посветити више пажње образовању младих људи, наших суграђана. Након скоро три деценије власти Мила Дјукановића, поручујемо им да је њихово вријеме прошло и желимо им срећан одлазак у опозицију након 16 .октобра 2016. Црна Гора више нема времена да чека. Да Ради Црна Гора ! МИ, на овим изборима 13 је срећан број!

 За Омладину ДФ-а Бар

Иван Лекић"