Program obilježavanja Dana Bara objedinio 4 manifestacije

Bar iz vazduha

Ove godine program povodom Dana Bara objedinio je četiri manifestacije, dva sportska događaja i niz koncerata, izložbi, promocija i svečanosti.

Program zvanično počinje danas manifestacijom „XII Krajinska Koštanijada“ u Ostrosu. U petak 16. novembra zakazano je svečano otvaranje restaurirane Crkve Svete Katarine u Starom Baru (11:30), i obilježavanje Međunarodnog dana studenata u okviru kojeg će biti uručena rešenja studentima dobitnicima stipendije (19:00 u Dvorcu Kralja Nikole).

U subotu 17. novembra u 11:00 sati u Starom Baru počinje „XVII Maslinijada“, a od 16 sati dječija Manifestacija „Pjesmom do zvijezda“ u izvođenju PPU „Svetionik“ sa gostima.

Maslinijada se nastavlja i u nedjelju 18. novembra, a dan kasnije zakazana je manifestacija „XXXII Susreti pod Starom maslinom“ (Mirovica - Stara maslina).

„Susreti pod starom maslinom“ nastavljaju se u utorak 20. novembra, kada će od 13 sati biti održano polufinale kviza „Koliko poznajem svoj grad“ (Konferencijska sala Sportske dvorane „Topolica“).

U četvrtak 22. novembra od 13 sati zakazano je finale kviza „Koliko poznajem svoj grad“ (konferencijska sala Sportske dvorane „Topolica“). Istog dana od 19 sati u Dvorcu kralja Nikole u 19 sati biće otvorena Izložba umjetničkih radova 14 crnogorskih umjetnika Akademika CANU.

U 20 sati na istom mjestu zakazana je promocija Monografije Barskog ljetopisa.

U petak 23. novembra u 12 sati zakazana je tradicionalna ulična trka „Dan opštine Bar“ u organizaciji NVO „Društvo pedagoga fizičke kulture Bar“. Istog dana od 19 sati u Dvorcu kralja Nikole održaće se koncert učenika Muzičke škole „Petar II Petrović Njegoš“.

U subotu 24. novembra u 09:30 biće položeno cvijeće na prostoru nekadašnjeg koncentracionog logora u Baru. Pola časa kasnije cvijeće će biti položeno u Spomen domu Doma revolucije.

U 10:15 ispred Doma revolucije biće održan Svečani stroj IO „24 Novembar“.

Svečana sjednica Skupštine Opštine Bar zakazana je za 12 sati u Domu kulture.

U 10 sati u dvorani Topolica počinje X Internacionalni karate turnir „Trofej Bara“ u organizaciji KK „Bar“.

U 19 sati u Domu kulture održaće se Svečani koncert povodom Dana Opštine.

Program se završava u nedjelju koncertom KUD „Jedinstvo“ u Domu kulture (20:00).

Svetionik LOGO 1

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar