komisijajpg

Žiri Festivala „Susreti pod Starom maslinom“ koji je radio u sastavu mr Milun Lutovac, predsjednik, Rajko Joličić, član, i prof. dr. Draško Došljak, član žirija, donio je ODLUKU da za ovogodišnjeg LAUREATA bude izabran Miroslav Jovanović Timotijev, pjesnik iz Bara.

Miroslav Jovanović TIMOTIJEV, crnogorski pjesnik iz Bara rođen je 02. 04. 1950.godine u Leskovcu. U Crnoj Gori živi i radi punih 65 godina od čega 45 godina u Nikšiću i 20 godina u Baru.

timotijjev

Na književnoj sceni prisutan je pedeset godina, prevashodno kao pjesnik, ali je zapažen kao esejista, kolumnista i književni kritičar.

Do sada je objavio osam knjiga pjesama za odrasle i pet za djecu.

Dobitnik je mnogih književnih nagrada i priznanja, prevođen na nekoliko stranih jezika i zastupljen u pjesničkim izborima i antologijama.
Autor je zanimljivih kolumni ”Hipnotisani ugao “ ( “ bARS “) i “Gospodin M. Skot “ ( “Bar info “), kao i učesnik brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih manifestacija.

Timotijev slovi i kao humanista koji je u okviru svog projekta “ Mijenjao bih životnu priču”, poklonio preko hiljadu knjiga djeci kojoj život nije naklonjen.

Poezija ovog pjesnika prevođena je na desetak književnih jezika, zastupljen je u mnogim antologijama, zbornicima i pregledima, a takođe je dobitnik mnogih književnih nagrada i priznanja.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar, kojim...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  Sport  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti