komisijajpg

Žiri Festivala „Susreti pod Starom maslinom“ koji je radio u sastavu mr Milun Lutovac, predsjednik, Rajko Joličić, član, i prof. dr. Draško Došljak, član žirija, donio je ODLUKU da za ovogodišnjeg LAUREATA bude izabran Miroslav Jovanović Timotijev, pjesnik iz Bara.

Miroslav Jovanović TIMOTIJEV, crnogorski pjesnik iz Bara rođen je 02. 04. 1950.godine u Leskovcu. U Crnoj Gori živi i radi punih 65 godina od čega 45 godina u Nikšiću i 20 godina u Baru.

timotijjev

Na književnoj sceni prisutan je pedeset godina, prevashodno kao pjesnik, ali je zapažen kao esejista, kolumnista i književni kritičar.

Do sada je objavio osam knjiga pjesama za odrasle i pet za djecu.

Dobitnik je mnogih književnih nagrada i priznanja, prevođen na nekoliko stranih jezika i zastupljen u pjesničkim izborima i antologijama.
Autor je zanimljivih kolumni ”Hipnotisani ugao “ ( “ bARS “) i “Gospodin M. Skot “ ( “Bar info “), kao i učesnik brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih manifestacija.

Timotijev slovi i kao humanista koji je u okviru svog projekta “ Mijenjao bih životnu priču”, poklonio preko hiljadu knjiga djeci kojoj život nije naklonjen.

Poezija ovog pjesnika prevođena je na desetak književnih jezika, zastupljen je u mnogim antologijama, zbornicima i pregledima, a takođe je dobitnik mnogih književnih nagrada i priznanja.

Posljednje vijesti

Thumbnail Sve je spremno za premijeru predstave “Balkanska carica“ koja je najavljena za ponedeljak u Starom gradu...
Više u kategorijama: Art  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar