Laureat „Susreti pod Starom maslinom” - Miroslav Jovanović Timotijev

komisijajpg

Žiri Festivala „Susreti pod Starom maslinom“ koji je radio u sastavu mr Milun Lutovac, predsjednik, Rajko Joličić, član, i prof. dr. Draško Došljak, član žirija, donio je ODLUKU da za ovogodišnjeg LAUREATA bude izabran Miroslav Jovanović Timotijev, pjesnik iz Bara.

Miroslav Jovanović TIMOTIJEV, crnogorski pjesnik iz Bara rođen je 02. 04. 1950.godine u Leskovcu. U Crnoj Gori živi i radi punih 65 godina od čega 45 godina u Nikšiću i 20 godina u Baru.

timotijjev

Na književnoj sceni prisutan je pedeset godina, prevashodno kao pjesnik, ali je zapažen kao esejista, kolumnista i književni kritičar.

Do sada je objavio osam knjiga pjesama za odrasle i pet za djecu.

Dobitnik je mnogih književnih nagrada i priznanja, prevođen na nekoliko stranih jezika i zastupljen u pjesničkim izborima i antologijama.
Autor je zanimljivih kolumni ”Hipnotisani ugao “ ( “ bARS “) i “Gospodin M. Skot “ ( “Bar info “), kao i učesnik brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih manifestacija.

Timotijev slovi i kao humanista koji je u okviru svog projekta “ Mijenjao bih životnu priču”, poklonio preko hiljadu knjiga djeci kojoj život nije naklonjen.

Poezija ovog pjesnika prevođena je na desetak književnih jezika, zastupljen je u mnogim antologijama, zbornicima i pregledima, a takođe je dobitnik mnogih književnih nagrada i priznanja.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar