Ministarstvo: Radovi na Rumiji nezakoniti, Premijer: Crkva će biti uklonjena

crkva

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma danas je saopšteno da Mitropolija crnogorsko-primorska radove na crkvi na Rumiji izvodi mimo zakona.

Iz ovog ministarstva saopšteno je da je Urbanističko-građevinska inspekcija sa barskom Upravom policije obišla objekat na planini u barskoj Opštini i da je u toku zakonski postupak. U Zapsiniku Urbanističko građevinske inspekcije MORT-a je zapisnički konstatovano da je na licu mjesta izveden određeni obim radova, a da oni nisu u skladu sa Zakonom.

Zapisnik je dostavljen stranci na izjašnjenje, a da će se nakon okončanja postupka preduzeti zakonom predviđene mjere, saopštili su iz ovog ministarstva.

Mitropolija crnogorsko-primorska preduzela je tokom oktobra akciju dogradnje crkve Svete Trojice.

Premijer Duško Marković rekao je danas nakon premijerskog sata u Skupštini da će “nelegalni objekat koji je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) postavila na vrhu Rumije biti uklonjen”.

On je novinarima u parlamentu rekao da je to pitanje aktuelno već više godina i ocijenio da je “neprimjereno i nepotrebno da MCP vjerske objekte gradi na takav način, gdje god to bilo”.

„Kao što za svakog građanina važe planska dokumenta i procedure koje oni sadrže, to mora važiti i za MCP, što znači da njihovo duhovno i svetovno opredjeljenje ne može biti razlog ni činjenica koja će ih osloboditi od primjene zakona“, rekao je Marković.

„Ovo što se desilo ovih dana je nezakonito, inspekcija je izašla na lice mjesta, konstatovala stanje i donijela zapisnik koji nijesam imao prilike da vidim, ali vjerujem da će ići u pravcu uklanjanja svega što je u međuvremenu urađeno na tom objektu“, dodao je Marković.

„Naravno, to govori u prilog činjenici da će taj objekat morati biti uklonjen“, poručio je Marković, ne želeći da precizira kada će to biti učinjeno.

On je istakao da za njega nema razlike između bilo kojeg nelegalnog objekta u državi.

Slična poruka stigla je I od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

On je rekao da državni organi treba da “preduzmu sve kako bi ukolini sa Rumije nešto što je skrnavi”.

FOTO: Facebook

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar