„Forum teatre“ u Učeničkom parlamentu

uč parlament

Tokom protekle nedjelje, u okviru projekta 360˚ Pun krug za ljudska prava, kojeg uz podršku EU realizuju nevladine organizacije Centar za građansko obrazovanje, Atak i Juventas iz Podgorice, članovi Učeničkog parlamenta učestvovali su i u realizaciji radionice koja se naziva forum teatre.

Koncept ovih radionica, koje imaju ima za cilj razvoj kulture ljudskih prava i smanjenje diskriminacije u Crnoj Gori, osmišljen je kao aktivno uključivanje i učenika i fasilitatora u simulaciji realnih životnih situacija.
Ujedinjenje nacije su koncept forum teatar proglasile zvaničnim sredstvom za socijalne promjene jer se njime ostvaruje brzina i kvalitet željenih rezultata u radu sa mladima, ali i podstiče odgovorajući odnos sa institucijama, pravilno shvatanje važećih normi i razvija ideja o kreativnom izražavanju ličnih problema i uslovljenosti pojedinca društvenim kontekstom.

Učenički parlament za predstojeći period planira održavanje radionica posvećenih korupciji u prosvjeti i od ove nedjelje svoje redovne aktivnosti nastaviće i Alumni klub ove ustanove-javlja prof. Neđeljko Đurović.

Svetionik LOGO 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar