Peticiju potpisalo 2721 gradjanin Bara

potpiissi

Grupa građana predala je u ponedeljak u Građanski biro Opštine Bar inicijativu kojom traže novu javnu raspravu oko lokacije budućeg vrtića čija gradnja je predviđena u dvorištu Gimnazije i Srednje ekonomsko –ugostiteljske škole.


Uz peticiju sa 2721 potpisom građana koji su protiv izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije / Ekonomske, predstavnici Grupe građana podnijeli su i zahtjev za prijem kod predsednika Skupštine opštine Bar Mića Orlandića i predsednika Opštine Dušana Raičevića.

Piše:B.Dabić

Iako je već premašen cenzus predviđen Statutom opštine Bar, postoji veliko interesovanje građana da podrže inicijativu, tako da nastavljamo sa prikupljanjem potpisa, kazali su predstavnici Grupe građana koji od subote protestvuju ispred Gimnazije Niko Rolović.
Građani traže da se ne gradi vrtić u dvorištu Gimnazije “Niko Rolović” i Srednje ekonomsko – ugostiteljske škole što bi podrazumjevalo i sječu na destine čempresa zasađenih za vrijeme Kraljevine Jugoslavije. Izgradnjom vrtića na toj lokaciji, srednjoškolci bi ostali bez školskog dvoriša.

Građani jesu za izgradnju vrtića, ali na drugoj lokaciji.
Sa protesta ispred Gimnazije Niko Rolović, Barani su uputili apel nadležnim da organizuju novu javnu raspravu, odrede drugu urbanističku parcelu za vrtić. Nakon mirnog protesta u subotu ujutro kada se potpisivala peticija, istog dana oko 15 sati radnici su krenuli da sijeku stabla, ali su građani ušli u krug budućeg gradilišta i stali uz stabla koja su štitili svojim tijelima. Radnici izvođača radova budućeg vrtića za sada nisu posjekli ni jedno stablo.

Kamen tameljac postavili su prošlog ponedeljka ministar prosvete dr Damir Šehović i predsednik Opštine Bar Dušan Raičević. Po projekatu na oko 3.000 kvadrata, planirana je izgradnja vrtića čiji je kapacitet oko 400 djece. Ukupna vrijednost investicije je oko 2,5 miliona evra, a rok za završetak radova je oktobar 2019.godine.

Zemljište na kome je predviđena izgradnja vrtića je u vlasništvu ministartva prosvjete, koje je sa Direkcijom javnih radova investitor projekta. Parcela je u zoni G, Detaljnog urbanističkog plana “Topolica 1”. Rješenje o građevinskoj dozvoli izdato je u martu 2017.od strane ministarstva održivog razvoja i turizma.

optotim

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar