Pomozimo siromašnima –akcija na trgu danas

robna kuca bar

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, 17.oktobar biće obilježen u Baru, humanitarnim akcijama koje će realizovati učenici Srednje –ekonomsko ugostiteljske škole i NVO “Žene Bara velikog srca”.

Piše: Biljana Dabić

Povodom obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, 17.oktobara, na dvije lokacije biće postavljeni štandovi na koje građani mogu donijeti upotrebljivu odjeću i obuću.
Štandovi će biti postavljeni na Trgu Vladimira i Kosare, i u holu Srednje –ekonomsko ugostiteljske škole.

Organizatori obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv siromaštva pozivaju građane Bara da u period od 13:30 -17 časova donesu upotrebljivu odjeću i obuću, i na taj način pomognu osobama kojima je potrebno.

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježava se 17. oktobra u cijelom svijetu, od 1993. godine. Generalna skupština Ujedinjenih naroda odredila je taj dan za podizanje svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva u svim zemljama, naročito onima u razvoju. Prema procjenama Ujedinjenih nacija u svijetu ima više od 2,2 milijarde ljudi koji su siromašni ili su na pragu siromaštva što je oko jedne četvrtine ukupnog broja stanovnika na Zemlji.
Program UN za razvoj (UNDP) kao glavne razloge rasta siromaštva navodi poskupljenje hrane i ratove, ali i finasijsku krizu i prirodne katastrofe..

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar